Stor interesse for Kjeld og Dirch

NY BOG. På Nørrebro Teater kan man lige nu opleve forestillingen "Kjeld & Dirch". Og på filmfronten arbejder instruktør Martin P. Zandvliet på en spillefilm med Nikolaj Lie Kaas i titelrollen som Dirch. Mens vi venter på filmen kan man læse Jesper Gaarskjærs bog om Danmarks største komikerpar.

"Der sidder fire mand på en tømmerflåde ..."

Kjeld Petersen og Dirch Passer står stadig som Danmarks største komikerpar, ikke mindst takket være de udødelige linjer fra netop Tømmerflåden og deres anden elskede klassiker Skolekammerater.

Men de var meget mere end det, da de i 1950’erne smeltede sammen i fænomenet Kellerdirk Bros. Aldrig havde danskerne set noget så gakket, sprængfarligt og morsomt som på ABC Teatrets lille scene – men hvad var det, der gjorde Kjeld og Dirch så fænomenale? Og hvem var de egentlig, de to hemmelighedsfulde komikere?

Bogen om Kjeld og Dirch går bag om fænomenet og de mange myter, der klæber til de to folkekære danskere. Kjeld & Dirch – skrevet af journalist og forfatter Jesper Gaarskjær – er en historie om humor og stor komik. Og samtidig en menneskelig fortælling om ensomhed, om angsten for ikke at slå til og om et helt særligt venskab.

"Kjeld & Dirch. Historien om Danmarks største komikerpar" er udgivet af People's Press og koster 299 kroner.

Bogen kan bogen købes i Filmhusets Film- og Boghandel.

Tags: Dirch