Stor stor pris i Krakow

FESTIVAL. Mads Matthiesen vandt den internationale hovedkonkurrence på Off Plus Camera-festivalen i Krakow. Med prisen følger en af verdens største film-pengepræmier.

I weekenden blev Mads Matthiesen hædret i Krakow for "10 timer til Paradis". Her modtog han Making Way-prisen, som er festivalens hovedpris. Sammen med prisen følger en meget meget stor check på 100.000 USD.

"Det er dejligt, at filmen vinder så meget respekt i udlandet, og så er det også meget rart med pengene. Det giver en vis arbejdsro til at kunne udvikle mit næste projekt, som jeg skriver på sammen med Martin P. Zandvliet," fortæller Mads Matthiesen til FILMupdate.

"Jeg har desuden fundet ud af, at der med prisen også følger 1.800.000 kr. fra Det Polske Filminstitut til optagelser i Polen. En dejlig overraskelse, som jeg håber, jeg kommer til at benytte mig af."

"10 timer til Paradis" handler om den 38-årige bodybuilder Dennis, der søger kærligheden i Thailand, hvor den efter sigende skulle være lidt nemmere at finde. Hans noget besidderiske mor bryder sig bestemt ikke om det koncept.

Mads Matthiesen blev tidligere på året belønnet for sit arbejde med den fornemme instruktørpris på Sundance Film Festival.

"10 timer til Paradis" kommer på dvd i Danmark i juni 2012.

Trailer