Storbyfilm i Kosmorama

I anledning af Max Kestners nye film "Drømme i København" og det danske dokumentarprojekt "Cities on Speed", handler tidsskriftet Kosmorama #244 om storbyfilm.

Kosmoramas tema om storbyfilm spænder over nye såvel som gamle værker, i fiktionens gevandter såvel som i dokumentarisk form, og med en geografisk spredning fra "klassiske" storbyer som New York og Berlin over moderne mega-cities som Shanghai i øst og Bogotá i vest til relativt nye og væsentligt mindre storbyer som Reykjavik i nord og Ouagadougou i syd.

I dag bor over halvdelen af klodens befolkning i byer. Mange byer fortsætter med at vokse, nogle endda med nærmest eksplosiv hast, skønt informationsteknologien hævdes i et vist omfang at gøre befolkningskoncentrationen i storbyerne overflødig. Ligeså fortsætter filmkunsten med at udforske storbyfænomenet.

Kosmorama #244 er redigeret af: Eva Jørholt, Jesper Andersen, Rasmus Brendstrup, Dan Nissen, Peter Schepelern og Lars-Martin Sørensen.

Få en forsmag på Kosmorama #244

Læs Lars Movins artikel "Træer og trafik i den globale megaby". Om projektet "Cities on Speed", fire danske dokumentarfilm om megabyerne Bogotá, Kairo, Mumbai og Shanghai.

Kosmorama #244 lanceres den 10. december med en filmkoncert i Cinemateket. Læs mere om arrangementet og bestil billet.  

Se indholdsfortegnelse og bestil Kosmorama #244