Store ideer på små skærme

Billede til artiklen Store ideer på små skærme
Der laves seriøse og kreative kortfilm med mobiltelefoner. I de seneste seks måneder har mobilfilm-festivalen "Dogma Mobile International Film Festival" modtaget beviser herpå fra hele verden - og udvalgt de bedste gennem en international jury af filmfolk og eksperter i mobilt indhold.

Tilgangen bygger på en modificeret version af de danske Dogme 95-principper: Deltagende film skal være optaget på mobiltelefon, må ikke vare mere end tre minutter og kan herudover valgfrit overholde et antal udvalgte dogmer som eksempelvis "No shot longer than 5 seconds" eller "Several cameras must be used". Når filmen er uploadet til festivalens hjemmeside, modtager instruktøren et officielt dogme certifikat og er en del af konkurrencen.

Vinderen af Dogma Mobile International Film Festivals første konkurrence er netop kåret: En 15 sekunder lang brasiliansk film ved navn "[demo.city] remix" (se filmen). Det er dog stadig muligt at deltage i festivalen og dyste om 3.000 euro ved den store finale i efteråret 2009.

Organisationen bag mobilfestivalen er "Filmmakers