Storvask i efterårsferien

TV PREMIERE. Fra 17. oktober til 30. november kan man - i et univers af vasketøj, vand og sæbebobler - opleve Kassandra Wellendorfs småfortællinger i "Storvask" på DR.

Fra efterårsferien kan børn og barnlige sjæle opleve animationsfilmene "Storvask", når DR viser 23 afsnit af tre minutters varighed om børnetøj på vej gennem vask og tørring.

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene "Storvask" skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Instruktøren skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

Vasketøjets omtumlede tilværelse minder om børn og deres indbyrdes konflikter. "Symbolikken i forbindelse med titlen – drejer sig om det at blive vasket, at der bliver gjort noget ved én, som man ikke selv er herre over", sagde Kassandra Wellendorf til FILM#28. "For nogle tøjstykker kan det være fatalt at blive vasket på kogevask, mens andre netop skal have kogevasken for at føle sig godt tilpas."

Filmene udspringer af det opsøgende projeket, Den Interaktive Film, udviklet på Filmværkstedet/DFI. "Storvask" begyndte således som en interaktiv produktion - en hybrid mellem computerspil og film.

Jacob Wellendorf står bag manuskriptet til "Storvask", der er produceret af Peter Engel for Zentropa med støtte fra New Danish Screen, Det Danske Filminstitut.

Storvask

  • 17.-21. oktober og 15.-30. november på DR1 mandag-fredag kl. 7.25
  • 17. oktober - 30. november på DR1 mandag-fredag kl. 16.10
  • 26. oktober - 30. november på DR Ramasjang kl. 17.55 

Filmene kan også ses på Filmstriben.dk

Tags: Storvask