Støtte til 3D-animeret eventyrfilm

Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte til en ny 3D-animeret eventyrfilm "Den kæmpestore bjørn" af instruktøren Esben Toft Jacobsen.

11-årige Jonathan plejer at tage alene på ferie hos sin morfar helt oppe i det mørke nord, men i år er hans lillesøster Sophie blevet gammel nok til at tage med. Jonathan synes ikke, det er særlig sejt at skulle på ferie med en 6-årig, og han gør, hvad han kan for at slippe af med hende. Det lykkes lidt for godt. Sophie kidnappes af en gigantisk 1000 år gammel bjørn, og Jonathan må nu drage helt ind i de store skove, fyldt med de underligste væsener, for at få sin lillesøster med hjem igen.

"Den kæmpestore bjørn" udspiller sig i et nordisk landskab af episke dimensioner, hvor vi følger to søskende og deres konflikter. Historien er en erkendelsesrejse, der udvikler sig i mødet med verdens største bjørn, en mytologisk figur og allegori over naturens magiske styrke. Det vil blive mørkt, uhyggeligt og mystisk, men også sjovt og spændende at være med på Jonathans rejse ind i den magiske skov efter sin lillesøster.

Jannik Tai Mosholt og Esben Toft Jacobsen har skrevet manuskript, og Petter Lindblad producerer for Copenhagen Bombay. Filmkonsulent Thomas Krag, Det Danske Filminstitut, har givet filmen betinget støtte på 4,9 mio. kr. Der er forventet premiere i vinterferien 2011.

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut
Claus Ladegaard, 4032 6212, clausl@dfi.dk