Støtte til danske kunstbiografer

KUNST. Otte danske kunstbiografer har modtaget 2.000.000 kr. i driftsstøtte, hvilket skal være med til at sikre et varieret filmudbud i hele landet.

Otte kunstbiografer har modtaget støtte til driften i 2016. DFI kan yde støtte til biografer, der har et repertoire og program, som primært øger kulturel mangfoldighed og tilbyder publikum et bredt udbud af film.

Støttede biografer

 
 

 

"Det er helt afgørende at vi får støtte fra Filminstituttet, ellers ville der ikke være noget alternativ til mainstreamfilm i hele Syd- og Sønderjylland," fortæller Mette Balsby fra Nicolai i Kolding. "Kolding er en rigtig stærk kulturby, men vores publikum kommer fra hele området - vi har gæster, der kører fra Horsens, Herning og Hamborg for at se vores film. Så der er et publikum til de debatskabende kunstfilm. Det er bare ikke altid, at det stort nok til, at man kan tjene penge på det på markedsvilkår."

 

Kunstbiograf-støtte

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk og kulturel diversitet i udbuddet af film på det danske biografmarked.

Læs mere om støtteordningen.

De otte biografer stiftede sammen Artcinemaforeningen i januar i år. Foreningen skal styrke kunstbiografernes arbejde med at give publikum valgmuligheder i hele landet – ikke kun i de største byer.

Nye vilkår

I januar 2015 trådte nye vilkår for kunstbiografstøtten i kraft. Centralt i de nye støttekriterier er skærpede krav i forhold til andelen af arthousefilm – dels hvor meget arthousefilm udgør af biografens samlede repertoire, dels disse films andel af biografens samlede billetsalg. Vilkårene siger, at "mindst 2/3 af biografens repertoire og det samlede antal solgte billetter skal normalt bestå af, og komme fra, arthousefilm."

Samlet set er støtteniveau som i 2015.

Tags: Art cinema