Støtte til ny Morgenthaler film

New Danish Screen har givet støtte til en ny spillefilm "Ekko", der skal instrueres af Anders Morgenthaler, som også har skrevet manuskriptet sammen med Mette Heeno. Filmen produceres af Sarita Christensen for Zentropa Productions.

Politibetjenten Simon har efter en skilsmisse mistet forældremyndigheden over sin 6-årige søn Louie. I desperation kidnapper Simon sønnen og tager ham med til Møn, hvor de skjuler sig i et tomt sommerhus. Simon ønsker at have en sidste ferie alene med sin søn, men ugen fremkalder et mareridt fra hans egen barndom, som bringer dystre minder frem hos Simon, og snart truer fortidens spøgelser i bogstaveligste forstand med at tage magten fra ham.

Simon spilles af Kim Bodnia, og Stine Fischer Christensen spiller en lokal kassedame, som slutter sig til faderen og sønnen. Drengen Louie spilles af den debuterende Villads Milthers Fritsche. Kasper Tuxen skal fotografere filmen, og Theis Schmidt er klipper.

"Ekko" har fået 4 mio. kr. i produktionsstøtte fra New Danish Screen og har tidligere modtaget 180.000 kr. i manuskriptstøtte. Filmoptagelserne begynder 3. juli, og filmen får premiere i 2007.

Anders Morgenthalers spillefilmdebut "Princess", der også fik støtte fra New Danish Screen, var åbningsfilm i Directors