Støtte til ny spillefilm af Nicolas Winding Refn

Det Danske Filminstitut (DFI) har givet støttetilsagn til en ny spillefilm "Valhalla Rising". Nicolas Winding Refn skal instruere actionfilmen efter manuskript af Roy Jacobsen og Refn selv.

Filmen handler om den stumme kriger Enøje, der er i besiddelse af en overnaturlig styrke. I årevis er han blevet holdt i fangenskab af høvdingen Barde. Ved hjælp fra drengen Are lykkes det ham at dræbe sin vogter, og herfra starter en rejse ind i mørkets hjerte. På flugt fra Bardes klan havner Enøje og Are på et vikingeskib med kurs mod Norge. Skibet fanges i en vedvarende tåge, der først forsvinder, da de kommer til et land, ingen kender. Og mens vikingerne går en grufuld skæbne i møde i takt med, at det nye land åbenbarer sine hemmeligheder, opdager Enøje sit sande jeg ...

Mads Mikkelsen skal spille hovedrollen, og en af de førende castere i Storbritannien, Kahleen Crawford, der tidligere har castet flere Ken Loach-film, udvælger den resterende besætning.

"Valhalla Rising" er en international koproduktion mellem Danmark og Skotland. Johnny Andersen og Bo Ehrhardt producerer for Nimbus Film.

Filmen har et budget på 38 mio. kr. og modtager DFI-støtte gennem konsulentsystemet ved Molly Malene Stensgaard for godt 5,8 mio. kr. Filmen optages i Skotland marts-maj 2008, og der er forventet premiere i Danmark vinteren 2008/2009.

For yderligere information:

DFI factsheetValhalla Rising

Det Danske Filminstitut (DFI)Claus Ladegaard, 4032 6212, clausl@dfi.dkMarianne Moritzen, 4046 3757, mariannem@dfi.dk