Støtte til nye film af Kragh-Jacobsen, Ruben Genz og Sachs Bostrup

Det Danske Filminstitut har givet støttetilsagn til tre nye spillefilm af henholdsvis Søren Kragh-Jacobsen, Henrik Ruben Genz og Charlotte Sachs Bostrup.

Søren Kragh-Jacobsens 10. spillefilm, som endnu ikke har fået endelig titel, er en politisk thriller. En ung kvinde findes druknet en vinternat ved Øresund. Hendes bror Thomas finder frem til, at søsterens død har forbindelse til deres afdøde fars arbejde i Forsvarets Efterretningstjeneste. Da Thomas graver i sagen bringes hans families liv med ét i fare.

Anders W. Berthelsen, Ghita Nørby og Maria Bonnevie har hovedrollerne. Rasmus Heisterberg og Søren Kragh-Jacobsen har skrevet manuskript inspireret af Søren Lassens roman fra 2001, "En Anden Tid". Lars Bredo Rahbek producerer for Nimbus Film, og filmen modtager betinget DFI-støtte på godt 6,9 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Lena Hansson Varhegyi. Optagelserne indledes i februar, og der er forventet premiere ved årsskiftet 2007-2008.

Henrik Ruben Genz går til juni i gang med optagelser til "Frygtelig lykkelig", som er baseret på Erling Jepsens roman af samme navn. Det er den groteske beretning om Politimanden Robert Hansen, der af personlige årsager forflyttes for en kort periode fra København til Højer i Sønderjylland. Robert kæmper med den provinsielle orden, hvor alle har noget på alle. Han vikles ind i et trekantsdrama med den sensuelle Ingerlise og hendes mand Jørgen. Ved et uheld kommer Robert til at slå Ingerlise ihjel