Støtte til Viborg Animationsfestival

ANIMATION. Viborg Animationsfestival inviterer for femte år i træk publikum ind i animationsfilmens univers, når de slår dørene op den 25. september. Festivalen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Når Viborg Animationsfestival igen lukker publikum ind i animationsfilmens magiske verden i efteråret, er det med særligt fokus på Japan, der er en af animationskunstens helt store nationer. Anledningen er fejringen af 150 års diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

"Festivalen vil blive endnu større end sidste år med et sandt overflødigheds- horn af fantastiske kulturtilbud" Morten Thorning – The Animation Workshop

"Temaet for festivalen er 'Kawaii & Epikku', der er japansk for 'nuttet og episk'. Blandt andet et utal af japanske film i biografen og et museum dedikeret Danmarks største manga- og anime-udstilling vil sikre et væld af kulturelle oplevelser for det brede publikum. Festivalen vil blive endnu større end sidste år med et sandt overflødighedshorn af fantastiske kulturtilbud, der spænder fra den ene yderlighed til den anden," fortæller centerchef på The Animation Workshop Morten Thorning.

Fakta

The Animation Workshop i Viborg står bag festivalen. 

I 2017 vil en række af festivalens aktiviteter indgå i kulturhovedstadsprojektet Aarhus 2017.

The Animation Workshop indgår i forbindelse med festivalen desuden i pædagogiske forskningsprojekter med blandt andet Filminstituttet og Aalborg Universitet.

For de professionelle vil der være workshops og matchmaking med japanske mediehuse og kunstnere, og danske og japanske tegnere vil kæmpe til sidste blodsdråbe i en Manga Artist Battle.

Viborg Animationsfestival er den største filmfestival i Jylland – og den største animationsfestival i landet. I 2016 havde festivalen 15.000 besøgende.

"The Animation Workshop i Viborg har en markant profil blandt de europæiske animationsskoler og er samtidig en vigtig aktør i Region Midtjyllands kulturelle satsninger. Viborg Animationsfestival har en stærk lokal forankring, og de rækker samtidig bredt ud til biografer, skoler og daginstitutioner i hele regionen," fortæller redaktør Flemming Kaspersen, DFI.

Festivalen har gennem årene etableret sig som en unik og stærk festival med et bredt fokus på animation som både underholdning, kunst, kultur, kreativitet, pædagogik og formidling. Udover filmvisninger er der også aktiviteter for børn og unge og arrangementer for undervisningsverdenen, film- og spilbranchen samt sundhedssektoren.

Filminstituttet har støttet Viborg Animationsfestival med 175.000 kr. 

Læs mere på www.animationsfestival.dk

 


Aktiviteter på Viborg Animations Festival

 • En publikumsfestival
 • European Student Film Award – for elever på europæiske animationsskoler
 • Udstilling for skoleklasser i lokalområdet
 • Workshops og events
 • ANIMOK skolefilmfestival – for skoleklasser og SFO’er
 • SOLAR WALK – Århus Jazzorkester uropfører værk af komponisten Niels Marthinsen med animeret billedside af den oscarnominerede instruktør Reka Bucsi
 • Expanded Animation – Eksperimenterende installationskunst og animation
 • RETHINK BRICKS – udvalgte internationale og danske kunstnere lavet projection mapping på Viborg Kasernes bygning Arsenalet
 • Game EXPO – eksponering af spilvirksomheder i samarbejde med Game Hub Scandinavia
 • Animated Learning – konference for undervisere, skoleledere og pædagoger samt fagfolk fra skole-, kunst- og kulturverdenen
 • NIPPON NORDIC – laboratorium for danske og japanske spiludviklere
 • SCI-VI – Konference om visualisering af videnskab
 • Animated Health – konference for sundhedsvæsenet, politikere og virksomheder med tilknytning til sundhedssektoren