Styrket samarbejde mellem BUSTER og CIFF

BUSTER Københavns Internationale Filmfestival For Børn Og Unge styrker samarbejdet med Copenhagen International Film Festival og afholdes fremover om foråret.

BUSTER har gennem mange år vist internationale film af høj kunstnerisk kvalitet for børn og unge. Festivalen tiltrækker hvert år et stort publikum, og et tæt samarbejde med lærere og skoler har sikret, at festivalen også har stor gennemslagskraft i undervisningssektoren.

BUSTER har gennem længere tid delt kontorfaciliteter med Copenhagen International Film Festival, og de to festivaler har begge nydt godt af kontorfællesskabet og samarbejdet.Dette samarbejde vil nu blive styrket og formaliseret, idet BUSTER fra 2008 bliver afviklet som en festival under den samme fond, som afvikler Copenhagen International Film Festival.

BUSTER og Copenhagen International Film Festival vil naturligvis stadig fremstå som klart adskilte filmfestivaler, afholdt på hver sit tidspunkt af året og med hver sin kunstneriske profil.

Det Danske Filminstitut har gennem flere år ønsket at fremme koordinationen og samarbejdet mellem de københavnske filmfestivaler. Filmforliget 2006-2010 tilskynder en tættere koordination mellem filmfestivaler. Her står blandt andet: "I forhold til støtten til filmfestivaler skal Det Danske Filminstitut sætte fokus på koordination og international gennemslagskraft".

BUSTER har hidtil været organiseret som en selvstændig fond, stiftet af Filminstituttet.

Festivalen vil næste gang blive afholdt i foråret 2008. For yderligere oplysninger:

Jacob Neiiendam, Programchef, Copenhagen International Film Festival, 2618 8865, jacob@copenhagenfilmfestival.com

Anders Geertsen, Områdedirektør, Det Danske Filminstitut, 2097 3400, andersg@dfi.dk