Sundance med dominerende dokumentarduo

DOKUMENTAR. Danmark og Canada er med hver tre film de stærkest repræsenterede lande i Sundance Filmfestivalens konkurrence for dokumentarfilm. Dette imponerer på filmsitet Indiewire.

"½ revolution", "Putin's Kiss" og "Ambassadøren". En fjerdedel af de i alt 12 udvalgte dokumentarfilm i Sundance Filmfestivalens World Cinema Documentary-konkurrence er danske. Lige som Danmark deltager Canada med tre dokumentarfilm på festivalen, der afholdes 19.-29. januar. 

Peter Knegt fra det anerkendte amerikanske filmbranchesite, Indiewire har lavet et simpelt stykke forholdsregning og er imponeret: Trods deres ringe befolkning på 37 millioner, svarende til 0,5% af verdens befolkning, opnår de to lande, der har ry for at have nogle af verdens bedste filmstøtteordninger, at indtage halvdelen af pladserne i konkurrenceprogrammet, hvor udvælgerne er kendt for at være kræsne. 

Han hæfter sig også ved Danmarks succes på den nyligt afviklede dokumentarfilmfestival i Amsterdam, IDFA, og konkluderer: "Hvis Sundance er villig til at give Danmark og Canada tilsammen sådan et monopol i programmet, er der en god grund til det."

Læs Peter Knegts artikel på Indiewire

Sundance Film Festivalens Internationale Dokumentarfilmprogram