Sundance viser Det røde kapel

Torsdag den 21. januar åbner den prestigefyldte Sundance Film Festival, hvor den danske dokumentarfilm "Det røde kapel" er med i konkurrence.

"Det røde kapel" af Mads Brügger, der oprindeligt blev vist som tv-serie på DR2, blev i 2009 klippet sammen til en halvanden time lang dokumentarfilm. Den har siden modtaget stor hæder og bl.a. prisen for "Bedste nordiske dokumentar" ved Nordisk Panorama. Filmen har nu mulighed for at modtage endnu en pris. Denne gang på Sundance Film Festival, hvor den deltager i World Cinema Documentary-konkurrencen.

I filmen tages tilskueren med på en rejse igennen det nordkoreanske diktaturs strenge censur. Under påskud af at opføre absurd teater fremskaffer Brügger og to skuespillere unikke optagelser fra det lukkede land.

Sundance

Sundance Film Festival løber fra den 21. til den 31. januar og finder sted i Utah i USA. Festivalen, der første gang så dagens lys i 1978, fokuserer på independent film - film produceret uden om de store selskaber i Hollywood.

"Det røde kapel" er produceret af Peter Engel for Zentropa Productions.

Filmens hjemmeside: www.theredchapel.com

Danske film på festivaler

Danske film er kommet godt fra start på årets festivaler. På Berlin Film Festival, der løber fra den 11. til 21. februar, vises fire danske kortfilm og en spillefilm i konkurrenceprogrammet for børne- og ungdomsfilm. Festivalen har endnu ikke offentliggjort alle film i hovedkonkurrencen. På Göteborg International Film Festival, der starter den 29. januar, deltager fire danske spillefilm, og på Rotterdam International Film Festival med start 27. januar er der også danske film med.