Super16 førsteårsfilm i Dagmar

Muskelsvind, sorg og savn, atomkatastrofer, livets eksistentielle udfordringer og kærlighedens mange prøvelser er nogle af de tematikker, der er på spil i syv førsteårsfilm fra Super16, hvoraf en af filmene, "Berik", er blevet udtaget till Cannes. Syv instruktører og syv producere er onsdag den 5. maj i Dagmar klar til at præsentere resultatet af deres arbejde.

Det første år på Super16 er gået med at producere, instruere og filme, hvad der er endt med syv stærke kortfilm, som på hver sin måde viser et udsnit af den verden, vi alle lever i. 

De syv film behandler emner som jalousi, om at miste jordforbindelsen, finde hinanden eller acceptere tabet af en elsket. To af filmene sætter også fokus på, hvordan det er, at være fysisisk anderledes end sine medmennesker.

I år kan Super16 stolt meddele at to førsteårstuderende, Daniel Borgman og Katja Adomeit, med deres kortfilm "Berik" er udtaget til  "Semaine de la Critique"-programmet på Cannes film festivalen. "Berik" er blevet til med støtte fra Filmværkstedet, Det Danske Filminstitut.

Alle interesserede er velkomne til den gratis visning af filmene - det kræver blot, at man bestiller billet i forvejen. De syv film er delt op i to blokke med fire i den første og tre i den næste. Alle film bliver vist fire gange i løbet af dagen med første visning fra kl. 11.30 og sidste fra kl. 22.00.

Tid: Onsdag den 5. maj, fra kl. 11.30
Sted: Dagmar Biografen, Jernbanegade, København V
Billetter: Bestilling på tlf. 7013 1211 eller på www.kino.dk. Der kan max. bestilles to billetter pr. person.

Fakta

Super16 er en 3-årig filmuddannelse, hvor der hvert andet år bliver optaget 8 instruktører og 8 producere på uddannelsen. I 2009 søgte omkring 200 unge filmtalenter om, at komme ind.

Uddannelsen blev startet af tre unge filmskabere - Carsten Myllerup, Linda Krogsøe Holmberg og Jens Mikkelsen i 1999. Intiativet til at starte en alternativ filmskole, blev til dette års Bodil-uddeling premieret med en æres-Bodil. Filmene fra årgangenes første-, midtvejs- og afgangsproduktioner har modtaget festivalpriser verden over.

Skolen har Nordisk Film som hovedsponsor, og er støttet af Skuespillerforbundet, Det Obelske familiefond og hele den etablerede filmbranche.

Læs mere om Super 16 og Årgang #6.

Super16 #6 førsteårsfilm

STEFAN / 16min / Instruktør ANDREAS THAULOW / Producer MARIE PEULICHE
Stefan studerer filosofi ved Københavns Universitet. Men samtidig med, at han fordyber sig i teorier om livet, mister han forbindelsen til de ting, der giver det mening.

BERIK / 16min / Instruktør DANIEL JOSEPH BORGMAN / Producer KATJA ADOMEIT
Berik, en kort film om venskab og forståelse, finder sted i Semey, Kasakhstan. Berik, 33, blind og vanskabt af radioaktiv stråling, bruger sine dage alene derhjemme, mens hans bror er på arbejde. Indtil Adil, 11, den yngste og mindst populær dreng af børnene i boligblokken, dukker op ved Beriks lejlighed, da han leder efter den lokale bølles fodbold, som han har mistet.

NEEL / 8min / Instruktør JEANETTE NORDAHL / Producer FIE ØRNSØ
Neel har mistet sin mand. Hun står nu overfor udfordringen om at se fremad, men Neel længes efter fortiden og dens minder.

SKINKE / 13min / Instruktør JOHAN KNATTRUP JENSEN / Producer MADS DAMSBO
Kokken Magnus og hans kæreste, Thea, er til åbningsfest på Magnus’ nye restaurant. Men under festen tror Magnus at Thea er sammen med en fremmed mand og hans jalousi eksploderer. Han tager hende med hjem og låser hende inde i køkkenet, indtil hun siger undskyld. Men når man åbner døren for jalousiens mørke, inviterer man den også med til bords.

KYS MIN BROR / 15min /Instruktør RASMUS KLOSTER BRO / Producer NADJA NØRGAARD KRISTENSEN
I sin kørestol, forklædt som kampvogn, tager Lasse til nytårsfest hos pigen, han er vild med. Lasses storebror Simon er med som handicaphjælper. Da Lasse får chancen for at være alene med sin pige, starter en akavet kamp mellem de to brødre.

MANIPULATION / 11min / Instruktør CHRISTINA CHRISTENSEN / Producer SIGNE BRUNTSE
“Hvis du nogensinde er mig utro, skal du gøre det med én du ikke kan li’. For jeg slår ham ihjel. og det vil være synd, hvis du holdt af ham.” Manipulation er en film om overvågning og jalousi, men hvem er det egentligt, der overvåger hvem?

ENGLE I SNEEN / 25min / Instruktør SVEN VINGE / Producer MIKKEL KASTBERG
To brødre mødes ved deres afdøde fars gård – deres barndomshjem.

Tags: