Superbror til Berlin Festivalen

Birger Larsens familiefilm "Superbror" er udtaget til konkurrence på Berlin Filmfestivalen i sektionen Generation Kplus. Filmen får dansk premiere nu på fredag, den 18. december.

"Superbror" er den første danske film, der er udtaget til filmfestivalen i Berlin, som afholdes 11.-21. februar 2010. Udvælgelsen af film til serier og konkurrenceprogrammer er i fuld gang, og festivalen har nu løftet for en flig af programmet.

Birger Larsen står for instruktionen af "Superbror", der havde forpremiere på Buster Filmfestivalen 2009, hvor den modtog Politikens Publikumspris som årets bedste børnefilm. Det er Åke Sandgren, som har skrevet manuskript og produceret for Nordisk Film.

Anton på 10 år har alt for ofte taget hensyn til sin "spacede" storebror Buller, der er ekstremt optaget af rummet og hvad der rør sig derude, så nu ønsker han sig mere end noget andet en "rigtig" storebror - en fræk og stærk storebror - så bøllerne i skolegården kan få lidt respekt for ham. Da en super-trip-control fra det ydre rum lander på Amager Fælled, bliver Buller den superbror, Anton altid har drømt om, og kræfterne slippes løs i den lille familie.

I filmen medvirker Lucas Clorius, Viktor Kruse Palshøj, Anette Støvelbæk, Andrea Reimar, Nicolai Borch Kelstrup, Frank Thiel m.fl.

Birger Larsen debuterede som spillefilminstruktør i 1990 med den populære "Lad isbjørnene danse", som modtog både en Bodil og en Robert for Bedste Danske Film. Birger Larsen fulgte op med endnu en ungdomsfilm, "Karlsvognen", i 1991 og har i de følgende år instrueret film i Sverige og lavet reklamefilm og tv-serier i både Danmark og Sverige.

Den Internationale Filmfestival i Berlin har siden 1978 sat fokus på børne- og ungdomsfilm med et særskilt konkurrenceprogram. Programmet har de seneste år været opdelt i to konkurrence-sektioner, Generation Kplus for børn og Generation 14plus for unge. "Superbror"  deltager i Generation Kplus.

Se trailer til "Superbror"

Tags: