Superclásico blandt Oscar-favoritter

OSCAR 2011. Screen har sat Ole Christian Madsens komedie på listen over det internationale filmbrancheblads ti bud på film, der kan kvalificere sig til en Oscar i kategorien Best Foreign Language Academy Award.

63 film er indstillet til nominering til en Oscar for Best Foreign Language Film. Screens redaktør og filmkritiker Mike Goodridge har peget på de ti film, han mener kan have en chance hos medlemmerne i Oscar-komiteen, og blandt dem er "Superclásico".

"I en tid hvor feelgood-film vinder priser over mere komplekse film, kan Ole Christian Madsens skæve og underholdende komedie have styrke til at indynde sig hos medlemmerne af foreign language-komiteen. Den er mere bittersød, end man først tror, og har ikke desto mindre feelgood-faktor i spandevis," skriver Mike Goodridge på Screens blog.

Screens ni andre bud er:

Burnt By The Sun 2, Rusland
Declaration Of War, Frankrig
The Flowers Of War, Kina
Footnote, Israel
In Darkness, Polen
Le Havre, Finland
Monsieur Lazhar, Canada
A Separation, Iran
Where Do We Go Now?, Libanon

Ole Christian Madsen tager den 4. november til Thessalonikis internationale filmfestival i Grækenland med "Superclásico", der vises sammen med en retrospektiv med alle instruktørens film.

"Superclásico" er produceret af Lars Bredo Rahbek og Signe Leick Jensen for Nimbus. Filmen er solgt til mere end 15 lande, senest til Spanien, Argentina, Chile, Paraguay og Uruguay.