Superclásico rejser vel

INTERNATIONALT. Ole Christian Madsens "Superclásico" vakte overbevisende latter på Torontos filmfestival og bliver nu godt modtaget af internationale filmbrancheblade.

Anders W. Berthelsen og Paprika Steen fik publikum til at skrige af grin i Toronto, da Danmarks Oscar-kandidat "Superclásico" blev vist for et nordamerikansk publikum og festivalgæster på Toronto Filmfestivalen, der sluttede for en uge siden.

Komedier har som bekendt svært ved at krydse landegrænser, men visningerne i Toronto overbeviste de danske tilstedeværende om, at det lykkedes med "Superclásico", og de første internationale anmeldelser bekræfter det. Websitet Twitchs anmeldere kalder således filmen for "intelligent og konstant lattervækkende; nok den mest muntre film, der nogensinde er lavet om en skilsmisse".

Nu med latter

Ole Christian Madsen er en tilbagevendende gæst i Toronto-festivalens program, men ifølge Superclásico-producer Lars Bredo Rahbek var festivalens programlæggere noget overraskede, da de tidligere på året blev præsenteret for en komedie af instruktøren, der generelt har lavet ret alvorlige film.

Selv ser Ole Christian Madsen "Superclásico" som en film, der kredser om temaerne parforhold, skilsmisse og kærlighed ligesom andre af hans film. Denne gang har han blot anlagt en humoristisk vinkel. I programmet beskriver festivalen da også filmen som "en fin og sjov tilføjelse til instruktørens oeuvre som en af Danmarks mest interessante filmmagere".

Branchebladene Variety og Screen anmeldte i sidste uge filmen, og her gør Variety sig tilsvarende overvejelser: "Madsen er især kendt som instruktør af alvorlige dramaer, men han håndterer ægteskabskomedien lige så mesterligt. Han trækker fuldblodede, komiske karakterer ud af sine spillere uden at lade historien tippe over i farce".

Screen fremhæver Anders W. Berthelsen og Paprika Steen for deres fremragende præstationer og fortsætter: "Ole Christian Madsen cementerer sine kommercielle evner med 'Superclásico', en elskelig mainstream-komedie, der foregår i Buenos Aires", og "'Superclásico' undgår glædeligt konventionerne i romantiske komedier, og intet er forudsigeligt". 

"Superclásico" er allerede solgt til ti lande, inklusive Spanien og Rusland, og udtaget til en lang række internationale filmfestivaler, blandt andet i Rio de Janeiro, Warsawa, Reykjavik og Busan i Sydkorea.  Der er også interesse for et amerikansk remake af filmen.

Ole Christian Madsen har skrevet manuskript sammen med Anders Frithiof August, der inden for de seneste år også har stået bag manuskripter til spillefilmene "Camping" (2009), "Applaus" (2009) og Martin P. Zandvliets aktuelle publikumssucces "Dirch". Jørgen Johansson er fotograf, og Søren B. Ebbe har klippet.

"Superclásico" er produceret af Lars Bredo Rahbek og Signe Leick Jensen for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen udkom den 20. september på dvd og Blu-ray.

Video-interview med Ole Christian Madsen (FILMupdate, 17. januar 2011)
Anders August modtager Nordisk Film Prisen (FILMupdate, 14. april 2011)