Superhelten Antboy går til filmen

I OPTAGELSE. Nimbus Film har netop startet optagelserne til Danmarks nye superheltefilm "Antboy". Ask Hasselbalch debuterer som spillefilminstruktør, og filmens manuskript er baseret på børnebogsforfatteren Kenneth Bøgh Andersens populære superhelteserie af samme navn.

"Antboy" er historien om den 12-årige dreng Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler uanede superkræfter. Med hjælp fra sin ven, tegneserienørden Wilhelm, skaber Pelle en hemmelig identitet som superhelten Antboy. Langsomt begynder der at ske ting og sager i det lille samfund. Og da en uhyggelig og gal superskurk, Loppen, melder sig på banen, må superhelten Antboy træde til.

"Alle børn kender Spiderman, Ironman og the Avengers. Men det er voksenfilm med engelsk tale og en kompliceret plotstruktur, som dybest set ikke giver mening for de yngste biografgængere. Derfor er det en fornøjelse, at Nimbus Film og instruktør Ask Hasselbach nu bringer myredrengen Pelle op på det store lærred. 'Antboy' bliver en vaskeægte dansk superheltefilm til børnepublikummet. Humoristisk, genkendelig og alligevel langt fra den realisme, der ofte præger danske film til børn," fortæller filmkonsulent Rasmus Horskjær fra Det Danske Filminstitut, der har støttet filmen.

Den 12-årige debutant Oscar Dietz spiller rollen som Antboy, og Nicolas Bro indtager rollen som den gale videnskabsmand Gæmelkrå, der udvikler sig til superskurken Loppen. På rollelisten er også Lærke Winther, Frank Thiel, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Marcus Jess Petersen, Cecilie Alstrup Tarp og Johannes Jeffries Sørensen.

"Antboy" instrueres af Ask Hasselbalch og har manuskript af Anders Ølholm, med storyline af Thorbjørn Rafn og Nikolaj Arcel.

Romanserien "Antboy" er skrevet af den prisvindende danske børne- og ungdomsforfatter Kenneth Bøgh Andersen. Kenneth Bøgh Andersen har udgivet en række bestsellere for børn og unge indenfor fantasy, horror og science fiction. Nimbus Film har sikret sig rettighederne til alle seks bind af serien.

Optagelserne til "Antboy" er i gang i Valby og fortsætter senere på Fyn. Filmen har forventet biografpremiere i efterårsferien 2013.

"Antboy" produceres af Eva Jakobsen, Lea Løbger og Birgitte Hald for Nimbus Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Rasmus Horskjær på 8,1 mio. kr. heraf 1,1 mio. kr. i regional støtte. Desuden støtter den FILMFYN og TV 2.