Sur anmelder møder stolt producent

Himlen Falder

Gentofte Kino har lørdag den 7. marts kl. 10.30 sat producent Ib Tardini, en af de førende danske filmigangsættere, og Johs. H. Christensen, anmelder af Guds nåde, stævne til en dyst på ord om den danske spillefilm "Himlen falder".

For en måned siden havde Manyar I. Parwani premiere på sin debutspillefilm, "Himlen falder", der er inspireret af Tønder-sagen. Mens nogle aviser var positive, indledte Jyllands-Postens anmelder, sognepræst Johs. H. Christensen, sin anmeldelse med ordene:

"Det måtte jo komme før eller siden: At nogen - i dette tilfælde en forvildet producent og en instruktør, som måske, måske ikke har talent - ville slå plat på tragedien i Tønder, hvor en far udlejede sine småpiger til prostitution. I mangel af bedre nasser filmen her på denne sørgelige affære."

Længere henne skrev Johs. H. Christensen:

"Hvorfor den film, der er, hvad man i forsikringssproget kalder »en totalskade«? Hvorfor er den sat i produktion? Hvorfor ikke standset i tide og katastrofen afværget - også for skuespillerne?"

Debatarrangementet indledes med en kop kaffe, inden den omstridte film vises. Efterfølgende vil kombattanterne indtage scenen og diskutere på livet løs om filmen på godt og ondt. Billetpris er 80 kr.

Få en forsmag på diskussionen i DR2's Deadline kl. 22:30 fredag den 6. marts.

Læs mere om arrangementet hos Gentofte Kino

[Foto: Lars Reinholdt]