Susanne Biers Hævnen til Toronto

Susanne Biers "Hævnen" er udtaget til Toronto International Film Festivals prestigefyldte Special Presentation-program.

Susanne Biers nye drama Hævnen, der får premiere herhjemme til august, er netop blevet udtaget til det prestigfulde program, Special Presentations, på årets Toronto International Film Festival, hvor den får international premiere.

Allerede i Cannes fik filmen stor opmærksomhed blandt filmkøberne, hvor den blev solgt til 30 lande heriblandt nogle af verdens største filmnationer.

Venskab, hævn og utroskab

"Hævnen"  er en stort anlagt fortælling om venskab, hævn og utroskab. Filmen trækker spor fra den brutale hverdag i en afrikansk flygtningelejr til den postkort-smukke idyl i en sovende dansk provinsby. Anton er læge og pendler mellem en flygtningelejr i Afrika og sit hjem i Danmark, hvor han har to små sønner. Han har svigtet sin elskede kone Marianne, og de prøver nu at vænne sig til et liv uden hinanden. Sideløbende begynder Antons 10-årige søn Elias at blive venner med Christian, en ny dreng i klassen, og det usædvanlige venskab udvikler sig snart til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge landsbyidyllen for altid.

Hovedrollerne spilles af Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og Mikael Persbrandt, én af Sveriges største mandlige stjerner. Manuskriptet har oscarvinder Anders Thomas Jensen skrevet i samarbejde med Susanne Bier. De to stod også sammen stod bag hendes seneste danske film "Efter brylluppet".

Læs stort interview med Susanne Bier: Når verden ikke bare er sort og hvid.

Toronto International Film Festival

Hvert år besøger 300.000 gæster Toronto Internation Film Festival, hvilket gør den til Nordamerikas største filmfestival. Festivalen, der i år løber fra den 9. til 19. september, er også vigtig for det internationale salg, pga. de mange deltagende amerikanske og asiatiske filmkøbere.

Programmet Special Presentations viser højtprofilerede spillefilm af instruktører fra hele verden. I år bliver der bl.a. vist film af Mike Leigh, Alejandro González Iñárritu, Michael Winterbottom og Woody Allen og med stjerner som Philip Seymour Hoffman, Clive Owen, Hilary Swank, Sam Rockwell, Catherine Deneuve og Javier Bardem.

Toronto International Film Festival

"Hævnen" er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen får dansk premiere i 80 biografer den 26. august 2010.