Svensk-danske Jætten i San Sebastian

VERDENSPREMIERE. Filmfestivalen i San Sebastian har udtaget Johannes Nyholms svensk-dansk koproducerede spillefilm "Jætten" til hovedkonkurrencen.

Johannes Nyholms "Jætten" er en film om Rikard, som er autist, stærkt vanskabt og en ung mand, hvis største håb er at blive genforenet med sin mor. Spillet pétanque, hans bedste ven fra klubben, hvor han spiller, og en 50 meter høj kæmpe kan måske gøre hans drøm til virkelighed.

Det Danske Film Institut har koproduktionsstøttet med 1,8 million kr., og på den danske del af filmholdet har Roar Skau Olsen sound designet, Morten Højbjerg klippet og Morten Kjems Hytten Juhl koproduceret.

Koproduktion

Formålet med at yde støtte til koproduktioner er at styrke samarbejdet mellem producenter, at inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i filmbranchen samt at øge filmenes muligheder for at opnå international finansiering og kunne rejse over grænserne.

Filmprojekter, hvor den danske producent ikke er hovedproducent, kan støttes smed op til 60 % af den danske andel af produktionsomkostningerne. Produktionerne skal have filmiske og kunstneriske kvaliteter, og der skal være tale om dansk kreativ og/eller teknisk deltagelse i produktionen. Desuden skal der være en aftale om dansk tv-visning og/eller biografdistribution.

Der bliver hvert år bevilget støtte til 6-9 spillefilm.

"Jætten" er produceret af svenske Garagefilm med danske Beofilm som koproducent og Peter Hyldahl som eksekutiv producer.

Filmfestivalen i San Sebastian, der hører til blandt de førende A-filmfestivaler, har meldt hovedprogrammet ud i dag, og flere sektioner offentliggøres i løbet af den kommende måned.

San Sebastian Film Festival (16.-24. september)