Svenskerne vilde med Dirch

SUCCES. De svenske filmanmeldere er begejstrede for filmen om den store danske komiker, som havde svensk premiere den 20. april. Nikolaj Lie Kaas er "strålande, rórande, rolig".

Først lagde Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe Danmark ned med deres præstation i "Dirch". Nu tyder meget på, at de også vil tage svenskerne med storm. De svenske filmanmeldere er enige med deres danske kolleger og øser lovord ud over filmen, som i øjeblikket går i de svenske biografer.   

Dagens Nyheter kalder Lars Ranthes præstation for "exceptionel". I Sydsvenskan følger filmanmelderen Jan Lumholdt trop og fremhæver Nikolaj Lie Kaas' komiske talent og anbefaler ene og alene filmen for Nikolaj Lie Kaas' skyld. Også i Svenska Dagbladet jubler anmelderen over filmen og ikke mindst over instruktøren Martin Zandvliets mod og konstaterer slutteligt, at man med "Dirch" har genvundet troen på det skandinaviske bånd.

"Dirch" blev set af næsten 500.000 danskere og har solgt mere end 80.000 dvd'er. Tidligere i år vandt Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe hver en Bodil og en Robert for henholdsvis bedste mandlige hovedrolle og bedste mandlige birolle.

Se traileren til Dirch: