Syv danske film til festival i Amsterdam

Dansk dokumentarfilm markerer sig igen på dette års udgave af Den Internationale Dokumentarfilmfestival i Amsterdam, IDFA, den 23. november - 3. december. Festivalen, der er den vigtigste dokumentarfilmbegivenhed i verden, har udvalgt syv danske film. Tre af dem deltager i festivalens konkurrencesektioner.
I Joris Ivens Competition kæmper dokumentarfilm af spillefilmlængde om festivalens fornemste pris på knap 100.000 kroner. Her deltager Pernille Rose Grønkjærs "The Monastery" om Jørgen Lauersen Vig, der for 50 år siden købte Hesbjerg Slot for at gøre det til kloster og endelig ser frem til, at en gruppe russisk ortodokse nonner gør klar til at flytte ind. I samme konkurrence deltager desuden "The Planet" koproduceret af danske Fox Media.

Silver Wolf Competition er festivalens konkurrence for dokumentarfilm af mindre end en times varighed. Her deltager Eva Mulvads "Vores lykkes fjender" om en 28-årig afghansk kvinde, Malalai Joya, som i 2005 stiller op til landets første demokratiske parlament i 30 år. I Silver Cub Competition, konkurrenceprogrammet for film under en halv time, vises Erlend E. Mos "Inden for mine øjne" om to blinde pigers sansede, subjektive verden, som er mindst lige så rig, som de seendes verden.

I serien Reflecting Images præsenteres to film. Jennifer Fox' "Flying