Tal R i sort-hvid og farve

CPH:DOX. Daniel Dencik tegner i en kort dokumentarfilm, "Tal R: The Virgin", et portræt af den danske kunstner Tal R. Verdenspremiere fredag den 8. november på CPH:DOX og biografpremiere lørdag den 23. november.

Tal R er en international kunstner, prist for sin udprægede sans for farve og komposition. De seneste 10 år har han udstillet på en lang række museer og kunstinstitutioner verden over. På dansk jord har Tal R blandt andet udsmykket Operaen på Holmen, Frederik den 8.'s Palæ og Kronprinsparrets residens på Amalienborg.

I Daniel Denciks dokumentarportræt møder vi dog kunstneren langt fra de bonede gulve. I en række korte, stramt filmede vignetter stiller forældre, naboer, gamle venner, familie, kolleger – og ikke mindst Tal R selv – op og fortæller om de mere jordnære sider af kunstneren, hans liv og hans værk. Man møder blandt andet John Kørner, Søren Ulrik Thomsen og den tyske ven Jonathan Meese.

CPH:DOX

"Tal R: The Virgin" på CPH:DOX

8. nov. kl. 21.40
Grand Teatret
Mød instruktøren

 

11. nov. kl. 12.00
Grand Teatret

CPH:DOX fra d. 7-17. november
Læs programmet

Portrættet af Tal R er Denciks tredje film. Som instruktør debuterede han med "Moon Rider" om den unge cykelrytter Rasmus Quaade. Hans anden film, "Ekspeditionen til verdens ende", en episk fortælling om en sejlads til de nordøstligste grønlandske fjorde lavet i samarbejde med Michael Haslund-Christensen og Janus Metz, har været vist verden over og er i øjeblikkets Awards Season en af de film, der dukker op ved nomineringerne til årets store priser.

3 dokumentarfilm nomineret i USA

Tal R medvirkede også i "Ekspeditionen til verdens ende". Som drenge voksede Daniel Dencik og Tal R op i samme nabolag i Valby. Og de to kunstneres bedstefædre levede side om side i en lille landsby i Tjekkoslovakiets Tatrabjerge. Det vides dog ikke, om de kendte hinanden.

"Tal R – The Virgin" er produceret af Andreas Hjortdal for Dencik Film. Den vises på CPH:DOX sammen med tre af Tal R's egne film: "Sex", "Mors" og "Et skib er ikke en ø".