Talentpris til Max & the Magic Marker

Den danske spilbranche kårede i fredags det seneste års ypperste udgivelser i Vega i København. Press Play hjembragte titlen som Årets Danske Talent for det farverige platformspil "Max & the Magic Marker".

Filmbranchen, musikbranchen og mange andre brancher har op til flere af slagsen – og nu har spilbranchen også en årlig dansk prisuddeling. En jury havde udpeget cremen fra året der gik, og alle interesserede var blevet indbudt til at stemme på en vinder i tolv kategorier. Over 20.000 tog imod tilbuddet, og fredag den 26. februar kunne der således blændes op for allerførste årgang af Danish Game Awards i Vega.

Hovedprisen som Årets Spil gik til det dramatiske og internationalt storsælgende actionspil "Call of Duty: Modern Warfare 2". Og det var også voluminøse blockbusters, der dominerede de genrebaserede kategorier som Årets Sportsspil ("FIFA 10") og Årets Strategispil ("Empire: Total War").

New Danish Screen - spil-ordningen

Max & the Magic Marker er det første New Danish Screen-støttede spil som udgives kommercielt. Besøg spillets website.

New Danish Screen – Spilordning har i 2008 og 2009 støttet udviklingen af danske computerspil for børn. Formålet med ordningen har været at sikre, at dansk spiludvikling bevarer, styrker og udvikler sin dynamik og mangfoldighed. Forgøgsordningen udløb i slutningen af 2009.

Danish Game Awards


Den 26. februar 2010 afholdt Multimedieforeningen Danmarks første officielle prisuddeling for computerspil under navnet Danish Game Awards 2010. Målet med DGA er at fejre, at pc- og konsolspil i dag er en succesfuld og seriøs underholdningsform med bred appel til både de traditionelle computerspillere og til hele familien Danmark.

I kategorien Årets Danske Talent blev vinderen dog en kreativ tusch-svingende dreng på monsterjagt. "Max & the Magic Marker" fra det lille københavnske spiludviklingsfirma Press Play blev dermed fremhævet som en særligt lovende præstation. Spillet, hvori spilleren skal hoppe og ikke mindst tegne sig igennem en række fantasifulde forhindringsbaner, er udgivet på Nintendos Wiiware og distribueres altså som download mod betaling. På Wii får man glæde af konsollens helt særlige kontrolsystem, men Press Play har også produceret en version af spillet til pc og Mac.

"Max & the Magic Marker" har modtaget produktionsstøtte fra talentstøtteordningen New Danish Screen, hvilket var tilfældet for hele fire ud af fem nominerede i kategorien, hvor Max konkurrerede med spillene "Face Off in the Magic Circle" (Copenhagen Game Collective), "Limbo" (PLAYDEAD), "iCreature" (Tactile Entertainment) og "Bullseye"(Zero Point Software).

Spillet har desuden fået 362.000 kr. i udviklingsstøtte gennem EU's MEDIA program

Samtlige priser

Årets Spil: "Call of Duty: Modern Warfare 2"
Årets Sportsspil: "FIFA 10"
Årets Racingspil: "Need for Speed: SHIFT"
Årets Platformspil: "New Super Mario Bros. Wii"
Årets Strategispil: "Empire: Total War"
Årets Sociale Spil: "Wii Sports Resort"
Åben Kategori: "Dragon Age: Origins"
Årets Actionspil: "Call of Duty: Modern Warfare 2"
Kritikerprisen: "Batman: Arkham Asylum"
Årets Danske Talent: Press Play for "Max & The Magic Marker"
Årets Danske Spil: "Mini Ninjas"
Årets Danske Initiativ: Copenhagen Esport Challenge