Tales of Alethrion med kæmpe fanbase

KICKSTART. Første episode af animationsserien "Tales of Alethrion" er nu på webbet. På få dage har holdet bag filmen på Kickstarter rejst størstedelen af den sum, der skal til for at producere endnu en episode.

1.028 fans har på blot 6 dage budt ind med 67.000 dollars ud af de 80.000, svarende til godt en halv million danske kroner, der skal til for at lave den næste episode af animationsserien "Tales of Alethrion". Det sker efter, at første episode af serien er lagt ud på webbet til glæde for seriens fans og alle andre.

Det begyndte med en afgangsfilm fra animationsworkshoppen i Viborg. I 2013 lavede Mikkel Mainz Elkjær og Kenneth Ladekjær den animerede kortfilm "The Reward", og de mente, at deres univers havde mange flere historier gemt i sig. De satte sig for at crowdfunde midlerne på Kickstarter til at lave en serie, der skulle produceres af hele det kreative hold bag kortfilmen og med baggrund i samme univers.

Det lykkedes at rejse pengene til at sætte rammerne om projektet, der fandt inspiration i adventurespil-verdenen. Med holdets fokus på publikumsengagement og interaktion som del af en langsynet produktions- og lanceringsstrategi støttede New Danish Screen ved Det Danske Filminstitut op med 1,1 mio. kr. til produktionen af den tværmedielle seriepilot af "Tales of Alethrion", der nu kan ses på både Kickstarter og YouTube.

Tanken bag serien er i høj grad at aktivere fan-flokken. På Kickstarter er der 30 dage til at nå den samlede sum, der skal til, for at produktionen af næste episode kan produceres. Fans'ene, der har støttet, inviteres så til at stemme om hvilke figurer, der skal lægges vægt på i episoden.

Det er produktionsselskabet Sun Creature Studio, bestående af syv personer, der står bag episoderne. Det Danske Filminstitut støtter lanceringen af den første sæson på seks episoder.

140.000 har på de første seks dage set Episode 1 på YouTube

Kickstarter-kampagnesitet