Talks på PIX

SEMINAR. CPH PIX byder på seminarer og oplæg i serien PIX Talks, hvor du kan komme til masterclass med internationale instruktører, opleve filmlyd blive til og lære mere om, hvad der rører sig i den nordiske filmbranche.

PIX Sessions – 5 New Nordic Films

En work-in-progress session med fokus på, hvad der sker i nordisk spillefilm lige nu. Mød fem fremtrædende filmskabere fra de fem nordiske lande, få indblik i deres kreative processer og se klip fra deres kommende spillefilm, før de rammer biografen. Hvordan arbejder filmskaberne i Norden dag? Hvad er deres største udfordringer? Hvordan lader de sig inspirere på tværs af landegrænser? Udnytter vi det nordiske potentiale og netværk? Findes en fælles nordisk ånd overhovedet? Samtalen modereres af Wendy Mitchell fra Screen International.

Dette arrangement afholdes 1. november, samme dag som offentliggørelsen af Nordisk Råds Filmpris, som i år uddeles i Danmark.

Fakta

CPH PIX afholdes fra 27. oktober til 9. november.

Festivalen byder på et væld af spillefilm i forskellige genrer og fra forskellige lande, filmkoncerter, seminarer, børnefilm på BUSTER, særlige events og meget mere.

Se det fulde program på festivalens hjemmeside.

Læs mere og find billetter.

Surviving Lowbudget

Lavbudget er oppe i tiden, om så er af nødvendighed eller for at udfordre metode og praksis. Men er det kun et onde, eller ligger der en smart forretningsmodel eller kreativ gave skjult i at producere indenfor stramme rammer? Først fortæller en række producere om deres erfaringer med formatet. Herefter inviterer folkene bag to nye filmprojekter, der står foran optagelser, ind i det sædvanligvis lukkede udviklingsrum. De viser visuelle skitser og fortæller om, hvad det betyder at udvikle spillefilm visuelt og hvordan budgetter kan udnyttes kreativt. Begge film er lavet gennem New Danish Screen initiativet SKITSEN. Marie Schmidt Olesen og Mette Damgaard-Sørensen fra New Danish Screen modererer.

Læs mere og find billetter.

Courage and co-production

Tendensen er til et fandenivoldsk mod i de film og hos de internationale instruktørtalenter, der er i spil i PIX programmet, som er dansk koproducerede. Er det sågar et mod og en kunstnerisk vildskab, der er svær at finde herhjemme? Mød de kreative producere fra Danmark, som går internationale veje. Hvad får dem til at søge ud og prøve kræfter med den internationale arthousefilm og hvad får de ud af det? Tre danske producere fortæller om deres strategiske move, det netværk det giver og ikke mindst vovemodet i deres spritnye film, som alle kan ses på årets PIX. Wendy Mitchell fra Screen International er moderator, og samtalen foregår på engelsk.

Læs mere og find billetter.

Disse tre talks foregår i Cinemateket og afholdes gratis, men der kan bestilles billetter.

Flere talks

Det er desuden muligt at komme til masterclass med instruktørerne Amat Escalante, Terence Davies og manuskriptforfatteren James Schamus. Dertil kan man høre Mads Mikkelsen fortælle om sin internationale karriere, dykke ned i cirkushistorien gennem klip fra filmarkiverne og overvære debat om genrefilmens indtog. Slutteligt kan man se filmkunsteren Karl Limieux manipulere analoge filmstrimler til visualisering af musik og opleve foley-artisten Heikki Kossi skabe filmlyd live.

Se den fulde oversigt over events i serien PIX Talks.

Tags: CPH PIX 2016