Team Hurricane hædret i Venedig

PRIS. Annika Bergs "Team Hurricane" modtog fredag en pris ved Venedig Filmfestivalens International Film Critics' Week, hvor de italienske filmkritikere slår et slag for unge filmtalenter. Ved Venedig Filmfestivalens afsluttende ceremoni lørdag var der hæder til filmen med Trine Dyrholm i front som sangerinden Nico, mens Dan Laustsen markerer sig som filmfotograf på "The Shape of Water", der vandt årets Guldløve.

Annika Bergs ungdomsdrama "Team Hurricane" om otte teenagepigers sommer i en ungdomsklub har modtaget Verona Film Club Award ved Venice International Film Critics' Week for programmets "mest innovative film". Bergs spillefilmdebut var en blandt syv film i konkurrencen. 

Prisen er en ud af fire officielle priser uddelt fredag ved afslutningsceremonien for den såkaldte kritikeruge, hvor "Team Hurricane" havde sin officielle verdenspremiere onsdag den 6. september. Kritikerugen løber parallelt med Venedig Filmfestivalen og organiseres af sammenslutningen af de italienske filmkritikere.

Prisen, på italiensk Premio Circolo del Cinema di Verona, er uddelt af en jury bestående af medlemmer af den hæderkronede Verona filmklub, der har eksisteret siden 1947.

Trine Dyrholm og Dan Laustsen bag Venedig-vindere

Den afsluttende ceremoni for Venedig Filmfestivalen fandt sted lørdag, og her var der hæder til danske kreative kræfter. 

Trine Dyrholm spiller således titelrollen i den italiensk-belgiske portrætfilm om kultsangerinden Nico, "Nico, 1988", der modtog prisen for Bedste Film i sideprogrammet Horizons. "En kraftpræstation i autenticitet," skrev det amerikanske filmblad Variety i deres anmeldelse.

Dan Laustsen er filmfotografen bag Guillermo del Toros "The Shape of Water", der vandt årets Guldløve for Bedste Film. Laustsen har filmet flere af del Toros film og har haft et fast samarbejde med Ole Bornedal siden instruktørens debut "Nattevagten".

Om Team Hurricane

"Team Hurricane" er et eksperimenterende teenagedrama, der hylder teenagepiger, som tør være højlydte, irriterende, vulgære og sårbare. Filmen fortælles i en række udtryksfulde øjeblikke snarere end gennem en traditionel plotorienteret fortælling og beskrives af instruktør Annika Berg som en "punk chick flick om radical girls in an ordinary world". 

Læs interview med Annika Berg

Filmen er blevet til i et nært samarbejde mellem instruktøren og de otte piger i filmen, som Berg fandt via de sociale medier. De otte piger – som næsten alle var til stede i Venedig til premieren – er Eja Penelope Roepstorff, Ida Glitre, Ira Rønnenfelt, Maja Leth Bang, Mathilde Linnea Daugaard Jensen, Mia My Elise Pedersen, Sara Morling og Zara Munch Bjarnum.

Katja Adomeit har produceret for Adomeit Film med støtte via Det Danske Filminstituts konsulentordning.

"Team Hurricane" får dansk premiere 11. september ved tre eventvisninger i CinemaxX i København, Aarhus og Odense. Fra 14. september kan filmen ses online via Mobilepay.

Venice International Film Critics' Week 30. august – 9. september 

Nyhed publiceret 8. september, revideret 11. september.