Velkommen i Folkebio!

Foto fra FolkeBio 2017.
Kom og oplev film og debat under Folkemødet i Allinge. Filminstituttet inviterer igen i år publikum til at se nye danske film og møde en stribe indbudte gæster, der vil diskutere aktuelle temaer med afsæt i filmene.

Som noget nyt byder vi på film under åben himmel. Torsdag aften inviterer Cinemateket og Folkemødet til Open Air på hovedscenen, hvor Jonathan Demmes koncertfilmklassiker 'Stop Making Sense' med Talking Heads nok skal sætte gang i dansefødderne. Fredag aften viser vi 'Så længe jeg lever', Ole Bornedals drama om den folkekære musiker John Mogensen, på pladsen ved FolkeBio.

I år retter vi blikket mod samfundstemaer som seksuelle krænkelser på arbejdspladsen, børn med alkoholafhængige forældre, flygtningebørn i folkeskolen, psykisk vold i hjemmene og brugen af falske anklager i det amerikanske retssystem. Fra filmens egen verden debatterer branche og politikere, om streamingtjenesterne skal bidrage til dansk film og tv. 

Vi glæder os til at se jer!

FolkeBio foregår i og omkring en gammel lade på Lindeplads i Allinge. K16

For yderligere oplysninger kontakt Susanna Neimann, kommunikationschef for Det Danske Filminstitut på mail: susannan@dfi.dk og telefon: +4541191540 eller Anders Riis-Hansen, filmkonsulent på mail: andersrh@dfi.dk og telefon: +4540459660