Thomas Howalt ny projektredaktør for computerspil for børn på New Danish Screen

Thomas Howalt er netop ansat som redaktør for Danmarks første støtteordning for computerspil for børn.
Spilstøtteordningen blev oprettet som en del af Filmforliget for 2007-2010, og i foråret 2008 åbnes der for støtte til danske talenter inden for udvikling af computerspil til børn i New Danish Screens regi. Ordningen vil henover 2008 og 2009 uddele ca. 12 mio. kr. til lovende spilprojekter, der kan styrke den danske spilbranche.
Sammen med to eksterne specialister skal Thomas Howalt vurdere og prioritere projekter. Derudover vil han fungere som sparringspartner for de spiludviklere, der opnår støtte.
Thomas Howalt har i mere end ti år arbejdet i den skandinaviske spilbranche, i de seneste tre år som business development manager for Danmarks største spilfirma, IO Interactive. Thomas Howalt er uddannet dramatiker og har sideløbende med spilkarrieren skrevet og instrueret en række teaterforestillinger.
Om valget af Thomas Howalt udtaler kunstnerisk leder af New Danish Screen, Jakob Kirstein Høgel: "Ordningen er den første danske støttemulighed til computerspil. Derfor er det vigtigt, at den ledes af en person med stor brancheerfaring, indsigt i de kreative processer og en forståelse for hvad børn kan få ud af spil. Derudover kræver det en særlig pionerånd at sikre, at hele spilbranchen forstår ordningen og dens muligheder. Vi kan ikke forestille os en bedre mand til dette job end Thomas Howalt. Vi har stor tiltro til, at han kan gøre spilordningen til et vigtigt element i at udvikle nye former for spil og nye talenter i Danmark."
Thomas Howalt udtaler: "Vi har i Danmark både etablerede uddannelser og masser af talent på området. Ud over de største selskaber er der pt registreret omkring 70 selskaber på landsplan. Med denne ordning kan vi støtte computerspil, som erfaringsmæssigt har svært ved at finde de tidlige investeringer, i den fase hvor man stadig er ved at udvikle sit projekt. Jeg finder det både vigtigt og interessant i forhold til målgruppen, der bruger meget tid på spil, at vi støtter en både kunstnerisk og kommerciel aktivitet på området. Kravene i ordningen er relativt høje ud fra den betragtning, at vi er nødt til at matche internationale standarder, selvom ordningen er orienteret mod det danske marked. Det er en forsøgsordning, og på baggrund af de erfaringer, vi gør os, kan vi efterhånden finjustere ordningen.."
New Danish Screen er etableret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, TV 2/ Danmark og Det Danske Filminstitut og har til huse i Filminstituttet.
New Danish Screen har i fire år støttet filmtalenter, blandt andet prisvindere som "Offscreen" af Christoffer Boe, "Princess" af Anders Morgenthaler, "En soap" af Pernille Fischer Christensen og senest den Oscar-nominerede "Om natten" af Christian Christiansen.
Støttevilkår, vejledning samt ansøgningsskema for New Danish Screen