Thriller på vej fra Christian E

Christian E. Christiansens næste spillefilmprojekt "ID:A" har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

En kvinde vågner op på en flodbred, forslået og uden hukommelse. I kamp mod tiden og på flugt fra ukendte forfølgere forsøger hun at genvinde sin hukommelse.

Det er handlingen i Christian E. Christiansens thriller "ID:A", der optages fra august med Tuva Novotny i den store kvindelige hovedrolle og Flemming Enevold i en anden stor rolle.

"ID:A" er instruktørens seneste projekt efter spillefilmen "Zoomerne". Tidligere har han instrueret spillefilmene "Råzone" og "Dig og mig". Den sidste byggede videre på hans Oscar-nominerede kortfilm, "Om natten".

Tine Krull Petersen har skrevet manuskript, og Louise Vesth producerer for Zentropa. Der er forventet premiere i efteråret 2011.

Det Danske Filminstitut har givet betinget produktionsstøtte på 6,5 mio. kr. gennem konsulentordningen, og filmen modtager desuden 600.000 kr. i regional støtte.

"Jeg ser frem til en medrivende og heftig historie med menneskelig klangbund, sat i dunkle tilvoksede haver, dukkehuslignende interiørs og noir-prægede gader," fortæller filmkonsulent Molly Malene Stensgaard, der har indstillet filmen til støtte.