Thure Lindhardt bader i blod i Canada

KOPRODUKTION. Thure Lindhardt spiller hovedrollen i ny international canadisk-dansk filmproduktion, som har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Optagelserne til Boris Rodriguez' bloddryppende gyser-komedie: "Eddie – The Sleepwalking Cannibal" er for tiden i fuld gang i Ottawa i Canada med Thure Lindhardt i hovedrollen.

Lindhardt spiller den tidligere berømte danske kunstmaler, Lars Olafssen, der ikke har malet i årevis og derfor tager imod et job på en kunstskole midt i den canadiske vildmark. Her møder han Eddie, en stum tosse, der har en særlig plads i de ansattes hjerter. Lars indvilliger i at lade Eddie bo hos sig, men hvad han ikke ved er, at Eddie går i søvne og på sine natlige udflugter nyder at spise levende dyr. Da det går op for Lars, bliver det en kunstnerisk åbenbaring for ham. Blod og forvredne kroppe giver ham inspirationen tilbage, og det bliver nøglen til den smukke Lesleys hjerte.

I rollerne som Lesley og kannibalen Eddie ses canadiske Georgina Reilly og Dylan Scott Smith. Filmen produceres af canadiske Quiet Revolution Pictures med danske Fridthjof Film som koproducent. Den har modtaget 1,3 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Alle optagelser foregår i Canada med den danske fotograf Philippe Kress bag kameraet, og hele postproduktionen som klip, visual effects og lyddesign foregår i Danmark.

Det er første internationale produktion for producer Ronnie Fridthjof fra Fridthjof Film, der har haft succes med bl.a. "Blå Mænd" og Armadillo" og senest "Alle for én". Projektet har givet ham lyst til at kaste sig over flere produktioner i udlandet: "Fra første læsning af manus var jeg forelsket i den her film. Det er noget folk aldrig før har set i Danmark. Og netop derfor blev jeg nødt til at kaste mig ud i det."

"Eddie – The Sleepwalking Cannibal" forventes at få premiere i alle landets biografer i efteråret 2011 i forbindelse med Halloween.

Man kan følge filmens tilblivelse på www.facebook.com/eddiethemovie

Eddie-plakat