Tigre og tatoveringer

BUSTER. Der går lang tid imellem dem, men nu er der endelig udsigt til en biograffilm skræddersyet til de helt små. Karla von Bengtsons "Tigre og tatoveringer" på 42 minutter får forpremiere på BUSTER og rigtig biografpremiere til oktober.

Maj er forældreløs og bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. Selvom det går utroligt godt, er de begge enige om, at Maj hellere skulle bo hos en rigtig familie, med en sød mor, en klog far og en skæg storebror – ligesom de familier, man ser i fjernsynet. "Men sådan nogle hænger ikke lige på træerne," som Tato-Sonny konstaterer.

En dag kommer Maj til at tatovere en mand fra den lokale motorcykelklub med sine børnetegninger på hele hans ryg. Af frygt for den barske fyrs vrede flygter Maj og Sonny ud af byen, og på vej gennem en magisk skov møder Maj en masse skægge væsner og en meget usædvanlig cirkusfamilie, der bor sammen med en stor tiger. Maj ender med at finde ud af, at hun måske overhovedet ikke behøver en rigtig familie, når hun har sin rare onkel Sonny.

Karla von Bengtson

Karla von Bengtson er uddannet fra Den Danske Filmskoles animationslinje i 2004. Hendes afgangsfilm "Skyggen i Sara" blev inviteret til Berlin Film Festivalen og til animationsfestivalen i Annecy, hvor hun vandt to priser.

Siden har Karla von Bengtson bl.a. instrueret "Prinsesse Rita" om prinsessen, der ikke er så vild med at spise grønne ærter og i stedet propper dem i ørerne. Den var med i biograffilmen "Carsten og Gittes filmballade" med seks små animationsfilm for småbørn.

Karla von Bengtson har selv både skrevet manuskript og instrueret. Hun har fundet inspiration til det visuelle udtryk i 1950'er tatoveringer. "Det er jo det allerhårdeste, man kan gøre i sådan en film, at tage familien fra en lille pige, og jeg synes, det passer fint at bruge det glansbilledagtige, som en kontrast til en hård historie," fortæller instruktøren.

"Ellers handler det jo om to, der holder meget af hinanden, Maj og hendes onkel Sony. Men de er bange for at besvære hinanden og ligge til last – og man kan skal huske at sige til dem, man kan lide, at man holder af dem, og ikke være bange for at blive afvist."

"Tigre og tatoveringer" får biografpremiere den 14. oktober, men der er allerede forpremiere på BUSTER søndag den 12. september kl. 10.

Sille Tikjøb har produceret for Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut. Udover Anna Sander Bie som Maj, lægger bl.a. Lars Bom, Jesper Christensen og Bjarne Henriksen stemmer til

"Tigre og tatoveringer" udkommer også som bog den 14. oktober, hvor filmen får rigtig biografpremiere.

Trailer og billeder på filmens eget website

"Tigre og tatoveringer"
CinemaxX, Fisketorvet
Søndag den 12. september kl. 10
Lørdag den 18. september kl. 10