Til postkasserne! - Kasper Leicks tale som nytiltrådt konsulent for spillefilm

Billede til artiklen Til postkasserne! Kasper Leicks tale som nytiltrådt konsulent for spillefilm

Torsdag den 2. oktober blev der sagt farvel til filmkonsulent Lena Hansson Verhegyi og velkommen til Kasper Leick i Filmhusets restaurant SULT. Kasper Leick er uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole i 1997, og han har siden klippet en lang række forskellige spillefilm og tv-serier, bl.a. 'Fighter' instrueret af Natasha Arthy, 'Cecilie' af Hans Fabian Wullenweber, 'Tempelriddernes skat' af Kasper Barfoed og 'Villa Paranoia' af Erik Clausen. Senest har han klippet 'Frygtelig lykkelig', som er instrueret af Henrik Ruben Genz på baggrund af Erlings Jepsens roman. Filmen har dansk premiere 24. oktober.

FILMupdate bringer her Kasper Leicks tale til filmkollegerne.

Det gik op for mig forleden dag, at det er 20 år siden, jeg havde mit første professionelle job i filmbranchen. Det siger jeg ikke, fordi jeg har behov for at stå her og være nostalgisk. Men mere fordi en af de ting, der gør det attraktivt for mig at stå her som filmkonsulent i dag, er den helt overvældende udvikling, vi har været igennem i den danske filmbranche igennem de sidste 15 år.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er sket en enorm professionalisering af selve filmhåndværket inden for alle faggrupper over de sidste 15 år. Vi står nu med en branche, der smykker sig med sindssygt mange dygtige og kompetente folk inden for alle områder; instruktører, manuskriptforfattere, lydfolk, fotografer og selvfølgelig også klippere