Tommy på Filmstriben

FILMSTRIBEN. Robert-nominerede "Tommy" blev set af over en million seere i fjernsynet. Nu kan dokumentarfilmen om den fallerede Grand Prix-konge ses på Filmstriben.

Tommy (Se filmen
Sami Saif, 2010, 80 min.

På den ene side skal man lede længe for at finde noget mere positivt og helt igennem livsbekræftende end Tommy Seebachs to Melodi Grand Prix-vindere "Disko Tango" og "Krøller eller ej". På den anden side blev Seebachs liv præget af nederlag, selvdestruktion og et alkoholmisbrug, der blev skyld i hans tidlige død.

se film hjemme

Med Filmstriben kan du se filmene derhjemme via dit bibliotek.

Du kan se over 900 dokumentar-, kort- og animationsfilm. Der tilføjes løbende nye danske og indkøbte titler, som Det Danske Filminstitut har distributionsrettigheder til.

Filmene kan ses, hvis du bor i én af de 79 kommuner, der er tilmeldt Filmstriben. Du skal blot angive din adgangskode og password til dit lokale bibliotek.

Filmen streames i dvd-kvalitet.

Filmstriben har ikke internationale visningsrettigheder og kan derfor kun benyttes i Danmark. Bemærk, at Filmstriben kun fungerer i Windows med Internet Explorer. I 2011 bliver der også adgang via Mac.

Visse film er kun clearet til visning på biblioteker. Det vil være særligt angivet.

Filmstriben drives af DBC i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

www.filmstriben.dk

Ved hjælp af klip fra Tommy Seebachs egne privatoptagelser har instruktøren Sami Saif skabt et intimt portræt af den folkekære sanger med de stærke indre dæmoner.

Læs interview med Sami Saif i FILMupdate.

Interessen for Tommy Seebach har i de senere år været stærkt stigende. I 2010 udkom både en biografi og en cd-boks, og da "Tommy" fornylig blev vist i en tv-version på DR1, så godt én million danskere med.

"Tommy" er blevet nomineret til en Robert for årets lange dokumentar. Her dyster den mod Eva Mulvads "Det gode liv" og Janus Metz' "Armadillo".