TopGunn medvirker i ny tv-serie

STØTTE. Nørrebro-rapperen TopGunn lægger både navn og dagligdag til TV 2 Zulus nye dokumentariske komedieserie, der netop er støttet af Public Service Puljen.

TV 2 Zulus nye dokumentariske komedieserie "TopGunn", der har premiere til efteråret, handler om musikeren Oliver Gammelgaard, alias TopGunn, og hans tre venner Tiger, Kongen og Hanned.

TopGunn er en del af en yngre generation af rappere og musikere fra Nørrebro, som de seneste år er brudt igennem og har udfordret den etablerede musikbranche. Det er med udgangspunkt i Olivers virkelige liv, at serien behandler temaer som ensomhed og fællesskab i en generation, hvor alle er i kontakt med hinanden og alene på samme tid.

Serien er et genremix, hvor fortællingens rammer er fiktive, mens livet og karaktererne er ægte. Serien er bygget op omkring Olivers liv, og produktionen tilpasser sig rapperens virkelige kalender. At hele processen er dynamisk bliver understreget af, at premieredatoen ligger, før optagelserne er skudt færdig.

public service puljen

Public Service Puljen er en del af Mediepolitisk aftale 2015-2018. Puljens midler er på 46,75 mio. kr. årligt og anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer. 

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle kommercielle udbud, betydning for seerne i et samfundsmæssigt og kulturelt perspektiv, og en produktions- og fortællemæssig kvalitet. Beslutningen om tildeling tager udgangspunkt i en samlet vurdering af de tre kriterier.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Pandaerne", "Den som dræber", "Rita" og "Dicte". 

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Birgitte Fredsby, direktør på Made By Us, Torben Smidt Hansen, forstander på Vallekilde Højskole, og Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Filminstituttet.

Serien udfolder sig primært på tv, men bliver også fortalt løbende via sociale medier, hvor historien nuanceres og foldes yderligere ud.

"Serien rummer et stort originalt potentiale – en skøn blanding af drama, komedie, satire og docusoap," siger direktør for Filmstøtte Claus Ladegaard om begrundelsen for støtteindstillingen.

"TopGunn" er produceret af Douglas Entertainment i samarbejde med TV 2 Networks og instrueret af Klaus Spendser, der blandt andet står bag satireserien "Danish Dynamite" på TV 2 Zulu.

Public Service Puljen støtter projektet med 2,1 mio. kr. ud af et budget på 4,3 mio. kr.

"TopGunn" har premiere til efteråret på TV 2 Zulu og kommer til at bestå af 6 afsnit.