Toronto-programmer i byen

Billede til artiklen Toronto programmer i byen
Steve Gravestock, programmer for Toronto International Film Festival, er ansvarlig for udvælgelsen af bl.a. nordiske film til festivalen. Vi mødte den stortalende canadier foran en tank i Filmbyen til en snak om tendenser i dansk film, fans i Toronto og Th. Dreyer.

Filminstituttet har været vært for Gravestock, som var i landet for at holde sig opdateret om dansk film. I interviewet fremhæver han bl.a. den særlige mørke humor og den store mængde interessante film fra nye talenter, som man altid finder i dansk film. Hvilke film, han finder plads til i det endelig program, røber han dog ikke.

Mød Gravestock i dette klip, som er på engelsk og uden danske undertekster.

Den danske filmbranche har de senere år udvist stigende interesse for festivalen i Toronto, da den kan være et vigtigt første skridt til en nordamerikansk distribution.

I modsætning til de store festivaler i Cannes og Berlin har festivalen valgt ikke at tilknytte et filmmarked. Filmkøbmændene ser derfor film sammen med et almindeligt publikum, og det giver køberne en unik mulighed for at vurdere, hvordan filmene fænger hos publikum.

[Video & foto: Mikkel Christensen]