Toronto-succes for Levrings ny spillefilm

Den du frygterKristian Levrings ny spillefilm "Den du frygter", der i denne uge deltager på Toronto International Film Festival, vækker interesse internationalt og er nu solgt til visning i de amerikanske biografer.

Branchebladet Screen Internationals anmelder er yderst begejstret: "Kristian Levrings fjerde film er et foruroligende psykologisk drama, som præcist indfanger den selvoptagethed, angst og evige jagt efter lykke, der plager middelklassen. Med Ulrich Thomsens uhyggeskabende præstation som en mand, der er på vej ned i et sort hul, vil filmen kunne vække stor interesse i biograferne med dens leg med genren, selv om den bruger færre effekter og er langt mere intelligent end den gennemsnitlige psyko-historie."

"Den du frygter" er et psykologisk drama om Michael, der melder sig til et medicinsk forsøg med et nyt antidepressivt middel, som viser sig at have alvorlige bivirkninger. Forsøget må stoppes, men Michael nægter at give slip på den nyfundne ro og selvkontrol, som pillerne giver ham, og fortsætter eksperimentet på egen hånd. Besat af sin succes begynder han at føle trang til også at tage kontrol med andre menneskers liv.

I festivalens program afslutter filmkritikeren Steve Gravestock sin præsentation af Levrings film med en stærk anbefaling: "Muligvis er det mangelen på lette svar, der er det mest unikke ved dette urovækkende værk. Selv om den er psykologisk skarp, vækker "Den du frygter" et ubehag, som ikke bare kan trylles væk med en diagnose, og det gør den måske til den mest rystende film, du kan opleve i år."

Det danske salgsselskab TrustNordisk har solgt filmen til det nordamerikanske distributionsselskab IFC, som i går erhvervede rettighederne til dansk/svenske Jan Troell-film "Maria Larssons evige øjeblik".

Filmen er også udtaget til hovedkonkurrencen på den væsentlige San Sebastian International Film Festival, som afholdes fra 18. til 27. september. Der er dansk premiere den 2. januar.

DFI factsheet
Den du frygter

Screens anmeldelse
Festivalens præsentation af filmen

DFI-nyhed: "Den du frygter" til San Sebastian Filmfestival

IFC
http://www.ifcfilms.com
http://en.wikipedia.org/wiki/IFC_Films

Foto: Per Arnesen