Trailer til Free the Mind

DOKUMENTAR. Tankevækkende film på programmet til DOXBIO. Kan man ændre menneskets hjerne udelukkende ved tankens kraft? Få her en forsmag på, hvad du kan se frem til, når "Free the Mind" får premiere på DOXBIO den 6. juni.

"Free the Mind" er den fantastiske fortælling om, hvordan én mands vision vender tre personers skæbne – ikke blot med vidtrækkende perspektiver for dem, men også for menneskeheden i fremtiden. Filmen følger professor Richard Davidson, som er en af verdens førende hjerneforskere. Han har sat sig for at undersøge, hvordan man fysisk kan ændre menneskets hjerne – kun ved tankens kraft.

Steve og Rich er to af USA's tusindvis af krigsveteraner. Deres liv er vendt til smertelige mareridt: De er plaget af angst for at være sammen med andre mennesker, kan ikke sove uden medicin og lider af skyldfølelser over det, de oplevede og udsatte andre mennesker for under krigen.

Doxbio program 2012

6/6 Free the mind
af Phie Ambo

22/8 Lej en familie A/S
af Kaspar Astrup Schröder

3/10 Årets overraskelse

7/11 Free men

Will på 5 år har ADHD og kraftige angstanfald. Hans forældre vil hellere forsøge alternative metoder end traditionel og vanedannende medicinering. Kan professor Richard Davidson gøre en forskel? Kan han redde dem ud af deres miserable tilværelse og hjælpe dem til et normalt liv? "Free the Mind" følger de tre forsøgspersoner på deres modige rejse ind i sig selv.

Instruktør Phie Ambo er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har modtaget flere nationale og internationale priser for sine dokumentarfilm. "Free the Mind" er produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Free the Mind" er den tredje film i årets DOXBIO program. Filmen vises den 6. juni i alle biografer i DOXBIO's netværk. Enkelte biografer viser filmen i længere tid.

Oversigt over biografer og tider

Se trailer: