Trailer til Under sandet

TRAILER. Nu er det muligt at få et kig på Martin Zandvliets "Under sandet", der får premiere i Danmark den 3. december.

Traileren til Martin Zandvliets "Under sandet" er netop frigivet her et par dage efter, at en spritny film blev vist på filmfestivalen i Toronto, hvor den er i konkurrence med 11 andre film.

"Under sandet" dækker et hidtil ufortalt kapitel af den danske efterkrigstidshistorie. I maj 1945 overdrager en engelsk konvoj hundreder af helt unge tyske krigsfanger i danskernes varetægt. De er udset til at gøre det 'beskidte arbejde', at fjerne de tusindvis af landminer, som den tyske besættelseshær havde gravet ned i sandet langs den Jyske Vestkyst som et værn mod en mulig engelsk invasion.

Den danske sergent, Carl Leopold Rasmussen har kommandoen over den tyske deling. Igennem fem lange krigsår har han ligesom den danske befolkning oparbejdet en indestængt vrede mod besættelsesmagten. Nu får han til opgave at føre drengene igennem en mission, der kan koste dem alle livet. For Carl bliver det ikke bare kampen om liv og død, men også om had, forsoning og tilgivelse.

Som sergent Carl Leopold Rasmussen har Roland Møller sin første hovedrolle. Blandt de andre skuespillere er Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro og en række unge tyske skuespillere.

Martin Zandvliet har selv skrevet manuskriptet, og Mikael Rieks har produceret for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen samt DR TV, Varde Kommune, Den Nissenske Familiefond og en række internationale finansierer.

Under sandet i Toronto

"Under sandet" modtog lange klapsalver ved premieren torsdag den 10. september på filmfestivalen i Toronto, og de internationale anmeldere har været begejstrede. Der uddeles priser ved en ceremoni den 20. september.

Dansk premiere den 3. december

 

Under-Sandet-plakat2
Tags: Under sandet