Trailere til nye danske film

April betyder premiere på "An Education", "R" og "Broderskab" - i juni kan man vente sig premieren på Erik Clausens nye film "Frihed på prøve".

Nicolo Donatos "Broderskab" handler om en vanskelig kombination af neo-nazisme og homoseksualitet. Rollelisten tæller Thure Lindhart, Nicolas Bro og David Dencik i tre stærke hovedrolle. "Broderskab" hjemvendte i september 2009 med hovedprisen ved Rom International Filmfestival og har også været vist på Palm Spring International Filmfestival "Broderskab" har premiere torsdag den 8. april.

Se trailer til "Broderskab".

Pilou Asbæk er indehaver af den altoverskyggende hovedrolle som den unge kriminelle R i filmen af samme navn. Filmen er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm og Michael Noer, der tidligere har arbejdet sammen på filmen "Hawaii", hvor Tobias Lindholm skrev manuskript og Michael Noer instruerede. De to er i øjeblikket i gang med at udvikle deres næste film sammen. "R" vandt på dette års Göteborg International Filmfestival både den internationale kritikerpris og Dragon Award for bedste nordiske film. "R" har premiere torsdag den 22. april, men kan allerede lørdag den 17. april ses på dette års CPH PIX, hvor filmen har forpremiere.

Se trailer til "R".

An Education

"An Education" er engelsksproget og britisk produceret, men det var danske Lone Scherfig som instruerede den prisvindende film, der blev belønnet til både dette års BAFTA- og Oscar-uddeling. Den unge skuespillerinde Carey Mulligan, der spiller hovedrollen, blev belønnet med en BAFTA for bedste kvindelige skuespiller og var nomineret til en Oscar i samme kategori. "An Education" har premiere torsdag den 22. april. Medlemmer af Cinemateket kan se filmen til et særarrangement torsdag den 8. april.

Se trailer til filmen "An Education".

Frihed på prøve

Erik Clausen kan endnu engang opleves som den kriminelle John i filmen "Frihed på prøve", som han har skrevet manuskript til og instrueret selv. Filmen er en uafhængig fortsættelse til filmen "Ledsaget udgang" (2007), der bl.a. vandt hovedkonkurrencen ved Moskvas 29. Internationale Filmfestival i 2007 og vandt to priser i Rouen Nordic Film Festival i Frankrig i 2008. Frihed på prøve får premiere torsdag den 10. juni.

Se trailer til "Frihed på prøve".