Tre danske dokumentarfilm på shortlist

EUROPEAN FILM AWARDS. Tre danske dokumentarfilm er blandt de 15 film, som er sat på shortlist til Det Europæiske Filmakademis afstemning om hvilke film, der skal nomineres til dette års Europæiske Dokumentarfilm.

Tre danske dokumentarfilm, Phie Ambos "Så meget godt i vente", Camilla Nielssons "Democrats" og Joshua Oppenheimers "The Look of Silence", er netop blevet udtaget til en shortlist på 15 film, der kan nomineres til at blive årets Europæiske Dokumentarfilm.

Den 7. november offentliggøres listen med de fem nominerede dokumentarfilm, der kan vinde den eftertragtede pris ved European Film Awards, som finder den 12. december i Berlin. Det er medlemmerne i Det Europæiske Filmakademi, der kan stemme om hvilke film, der skal nomineres.

Nomineringerne til spillefilmpriserne er også på vej. Anders Thomas Jensens "Mænd og høns" er en af de 52 spillefilm, medlemmerne i filmakademiet kan vælge mellem, når de stemmer om hvilke film, der skal nomineres til alle de andre priser ved årets European Film Awards. Også norske "Louder than Bombs" og islandske "Virgin Mountain" og "Rams", som alle er dansk koproduceret, er på listen.

En dansk kortfilm er allerede nomineret: Sybilla Tuxen og Thora Lorentzen fra den senest afsluttede årgang på Den Danske Filmskole har fået deres film "This Place We Call our Home" nomineret til årets Europæiske Kortfilm.

Ved European Film Awards uddeles en publikumspris: People's Choice Award. Den pris kan alle være med til at stemme om indtil den 31. oktober.

European Film Awards finder sted den 12. december i Berlin.

 Trailer – Så meget godt i vente

 Trailer – Democrats

 Trailer – The Look of Silence