Tre danske film i konkurrence i Berlin

Berlin Filmfestivalens Generation Kplus (tidligere Kinderfilmfest) har udtaget tre danske kortfilm til konkurrence. Det drejer sig om Louise N.D. Friedbergs "Blodsøstre" produceret under ordningen New Danish Screen, og om to afgangsanimationsfilm fra Den Danske Filmskole: Esben Toft Jacobsens "Drengen i kufferten", og Niels Bisbos "Pigen i kikkerten". Berlin Filmfestivalen afholdes 8.-18. februar.

Den 7-årige Sidsel i "Blodsøstre" er lykkelig for sin yndlingsveninde, Dea, men en ny pige flytter ind i opgangen, og det udvikler sig til en kamp om venskab. I "Drengen i kufferten" får pindsvinet Morten en lillebror, og pludselig er det svært at få mor og fars opmærksomhed, så Morten beslutter sig for at skaffe sig af med sin lillebror. "Pigen i kikkerten" fortæller om en dreng, som har forelsket sig i en pige, der bor i nærheden. Han beundrer hende gennem sin kikkert, og en dag klæder han sig ud som en helt anden og prøver at score hende.

Bille Augusts nye film "Goodbye Bafana" er udtaget til hovedkonkurrencen. Filmen er baseret på bogen af samme navn, skrevet af James Gregory og Bob Graham. Filmen fortæller historien om fangevogteren, James Gregory, en typisk sydafrikaner, som betragtede sorte som undermennesker. Da han blev fangevogter for Nelson Mandela på Robben Island, skiftede han langsomt holdning og blev en støtte i Mandelas kamp for et demokratisk Sydafrika.

Filmklipper Molly Malene Stensgaard er medlem af den Internationale Jury. Juryformand er instruktør og manuskriptforfatter Paul Schrader (som blandt andet har skrevet manuskript til Martin Scorseses "Taxi Driver" og "Raging Bull"), og blandt jurymedlemmerne er skuespillerne Gael García Bernal og Willem Dafoe. Molly Malene Stensgaard har været klipper på en lang række danske film blandt andet Lars von Triers sidste mange film. Hun er nu spillefilmkonsulent ved Det Danske Filminstitut.

"Blodsøstre" er produceret af Lottie Terp Jakobsen og Jesper Morthorst for Nimbus Film. "Drengen i kufferten" er produceret af Anders Toft Jacobsen og "Pigen i kikkerten" af Astrid Hytten for Den Danske Filmskole. "Goodbye Bafana" er en international koproduktion.

På festivalens filmmarked vil en række nye danske film blive præsenteret for udlandet. Det er Morten Hartz Kaplers' "AFR", Michael Wikke og Steen Rasmussens "Der var engang en dreng, der fik en lillesøster med vinger", Nikolaj Arcels "De fortabte sjæles ø", Anders Rønnow Klarlunds "Hvordan vi slipper af med de andre", Christian E. Christiansens "Råzone", Tomas Villum Jensens "Sprængfarlig bombe" og Giacomo Campeottos "Tempelriddernes skat II", desuden kortfilmene "Lille mand" af Esben Tønnesen, "Hvor ligger juleland?" af Liller Møller og "Schhhh!" af Peter Hausner og Snobar Azedien.

DFI's website om dansk deltagelse på Berlin Filmfestivalen: www.dfi.dk/berlinBerlin Filmfestivalen: www.berlinale.de Shooting Star 2007 Filmskolen pressebilleder

DFI fact sheets:Blodsøstre/Blood Sisters Drengen i kufferten/Having a Brother Pigen i kikkerten/The Girl through the Telescope

For yderligere oplysninger: Det Danske FilminstitutChristian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dk Anne Marie Kürstein, 3374 3609, kurstein@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk