Tre danske film til LA-festival

FESTIVAL. "Kapringen", "En kongelig affære" og "Jagten" er udtaget til AFI Fest, som finder sted den 1.-8. november i Hollywood. Festivalen er et vigtigt udstillingsvindue for Oscar-indstillede film.

Det Amerikanske Filminstitut har inviteret tre danske film til den årlige filmfestival i Los Angeles, AFI Fest. Tobias Lindholms "Kapringen" er udtaget til konkurrenceprogrammet New Auteurs for instruktører med deres første eller anden spillefilm. Tobias Lindholm vil sammen med filmens producer René Ezra være til stede på festivalen. 

"Kapringen" er Tobias Lindholms anden spillefilm. Filmen har allerede høstet flotte anmeldelser på de prestigefulde festivaler i Venedig, Toronto og London og priser i Abu Dhabi. Den er også blevet flot modtaget herhjemme, hvor den stadig kan ses i biografen.

Thomas Vinterbergs "Jagten" og Nikolaj Arcels "En kongelig affære" er udtaget til World Cinema-programmet, som viser årets mest imødesete og prisvindende internationale film. "Jagten" vandt en Guldpalme i Cannes i år, og "En kongelig affære" vandt to sølvbjørne i Berlin. Begge film er i amerikansk biografdistribution hos Magnolia Pictures, og "En kongelig affære" har biografpremiere i USA den 9. november.

Udstillingsvindue til amerikansk marked

Netop i forhold til det amerikanske marked har udtagelsen til AFI Fest stor værdi. Festivalen bliver nemlig holdt samtidig med en af verdens største filmmarkeder American Film Market og er derfor et vigtigt udstillingsvindue til de amerikanske distributører. Da også mange medlemmer af det amerikanske Oscar-akademi mødes på festivalen, er det en enorm fordel for Danmarks Oscar-kandidat i foreign language-kategorien "En kongelig affære" at blive vist her og få presseomtale.

Udover de tre danske film er de to koproduktioner, Sally Potters britisk-danske "Ginger & Rosa" udtaget til Special Screenings, og Espen Sandberg og Joachim Rønnings norsk-danske "Kon-Tiki", som er Norges officielle Oscar-kandidat, udtaget til World Cinema.

"Kapringen" er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film. "En kongelig affære" er produceret af Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager for Zentropa. "Jagten" er produceret af Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa. Alle med støtte fra Det Danske Filminstitut.

AFI Fest (1.-8. november)