Tre danske værker til Annecy

INTERNATIONALT. Karla Nor Holmbäcks animationsfilm 'Roselil og stentrolden' er sammen med Toke Ringmann Madsens kortfilm 'Mano' og David Adler og Ole Bornedals VR-projekt 'Skyggen' udtaget til den prestigefyldte Annecy International Animation Film Festival, der begynder den 11. juni.

Oprindeligt udgivet 2. maj. Opdateret 7. juni. 

'Roselil og stentrolden' er udtaget til Contrechamp-konkurrencen i verdens vigtigste animationsfilmfestival, hvor publikum vil kunne opleve eventyret om den ensomme og usikre blomsterfe Roselil, som bor i det magiske Sommerland. Roselils største drøm er at få en ven, og hun får sin drøm opfyldt, da hun møder den seje og rebelske sommerfugl Silke. Men da Silke bliver kidnappet af en ond stentrold, må Roselil samle alt sit mod for at redde sin veninde.

Karla Nor Holmbäck debuterer med filmen som spillefilminstruktør. Den er skrevet af Toke Westmark Steensen og produceret af Marie Bro for Dansk Tegnefilm. Filmens stemmer er blandt andet indtalt af Augusta Gjerulf Mikkelsen, Katinka Krarup Munksnæs, Villads Christrup og Ghita Nørby. 

Filmen er støttet af Filminstituttet, og den danske biografpremiere var 9. februar 2023.

Mano

Toke Ringmann Madsens afgangsfilm fra The Animation Workshop i Viborg er udtaget festivalens Graduation Films in Competition. Handlingen udfolder sig på en stille morgen i udkanten af en dansk by, hvor to brødre må tage vare på sig selv. Storebroren forsøger at skærme sin yngre bror fra deres dysfunktionelle familie.

Skyggen

'Skyggen' af Ole Bornedal og David Adler er en virkelighedstro virtual reality oplevelse baseret på det britiske luftvåbens planlagte angreb på Shellhuset den 21. marts 1945, hvorunder en ulykke førte til den fatale fejlbombning af Den Franske Skole. Værket supplerer Ole Bornedals drama 'Skyggen i mit øje' fra 2021 og er blevet til med støtte fra Filminstituttet. Det kan opleves i VR Works – Competition.

Verdens førende inden for animationsfilm

Annecy International Animation Film Festival er hvert år kilde til inspiration, når animationens kreative dynamik og rigdom bliver fejret. Fra præsentation af de nyeste animationsfilm til møder mellem erfarne instruktører og nye talenter spænder festivalens aktiviteter.

Festivalen tiltrækker professionelle og undervisere inden for animationsindustrien fra hele verden og er det vigtigste arrangement, når det kommer til koproduktion, køb, salg, finansiering og distribution af animation på tværs af platforme.

Mifa (Marché international du film d’animation d’Annecy)

Animation Denmark deltager i Annecy for at fremme kendskabet til dansk animation og styrke de internationale netværk. De vil præsentere danske animationsselskaber og projekter på markedet Mifa, som er et stort internationalt marked med mere end 800 udstillende virksomheder fra hele verden. Filminstituttet støtter Animation Denmark med dette arbejde.

Mifa fungerer også som et mødested for unge talenter inden for animation. Mifa Pitches og rekrutteringssessioner giver unge skabere en unik scene for at oprette forbindelse med professionelle og få deres projekter til at blive en realitet.

For mere information om Annecy International Animation Film Festival og Mifa, kan man besøge festivalens hjemmeside på annecy.org.