Trier til Cannes

Cannes Festivalen har inviteret Lars von Triers "Antichrist" til at deltage i konkurrencen om Den Gyldne Palme. Festivalen annoncerede på et pressemøde kl. 11 i dag årets deltagende film i hovedkonkurrencen.

Charlotte Gainsbourg og Willem Dafoe spiller hovedrollerne i Lars von Triers "Antichrist". En intens fortælling om ondskab, magt og kærlighed mellem to mennesker. Et par i dyb sorg tager til "Eden", deres hytte i skoven, for at komme videre i livet og redde deres forhold. Men de mister kontrollen, da naturen griber ind.

Lars von Trier har selv leveret manuskript, Anthony Dod Mantle har filmet, Anders Refn klippet og Meta Louise Foldager produceret for Zentropa, som har en lang række internationale koproduktionspartnere med i projektet. Det Danske Filminstitut har støttet filmen gennem konsulentordningen.

Von Triers ti spillefilm har således alle med en enkelt undtagelse haft verdenspremiere i Cannes, otte af dem i hovedkonkurrence. Siden von Trier deltog første gang for 25 år siden med "Forbrydelsens element", har hans film hentet seks priser med hjem fra Cannes. Senest var det i 2000 Den Gyldne Palme for "Dancer in the Dark" og prisen for Bedste Kvindelige Skuespiller til Björk i samme film.

Dorte Bengtsons animationskortfilm "Sylfidden" er også udtaget til deltagelse i årets Cannes Festival. Den vises i serien med filmskolefilm, Cinéfondation.

Cannes Festivalen, der afholdes fra onsdag den 13. til søndag den 24. maj, offentliggør i de kommende dage titlerne på årets film i de andre serier.

Det Danske Filminstitut udgiver op til festivalen det engelsksprogede FILM #66. Magasinet kan læses i PDF-format på www. dfi.dk/cannes, hvor der også er løbende opdateringer om dansk deltagelse på festivalen.

Cannes Festival: www.festival-cannes.com

"Antichrist"
Trailer
DFI factsheet

"Sylfidden"
Klip og factsheet

Lars von Trier

DFI-nyhed om "Sylfidden"