TrustNordisk får travlt i Berlin

Billede til artiklen TrustNordisk får travlt i Berlin
Det danske salgsselskab TrustNordisk får næppe en stille Berlin Festival. Tre af deres film har fundet vej til festivalens hovedkonkurrence.

"Lille soldat" er Anette K. Olesens tredje film i Berlin Festivalens hovedkonkurrence - tidligere har "Små ulykker" og "Forbrydelser" også været at finde i programmet. Trine Dyrholm indtager hovedrollen som desillusioneret soldat hjemvendt fra mission. Ansat som chauffør for escortpiger udvikler hun et venskab med den nigerianske Lily, der også har sine ar på sjælen.

Filmen havde dansk premiere i efteråret, men spiller fortsat i en række biografer landet over. "Lille soldat" er produceret af Ib Tardini for Zentropa.

Lukas Moodysson har "Mammut" med på sin yndlingsfestival. Filmen, der har kostet omkring 50 mio. kr., er hans dyreste projekt til dato. I "Mammut" spiller Gael Garcia Bernal og Michelle Williams et New Yorker-par, som i hverdagens travlhed har de glemt, hvad de egentligt ville med deres liv og hinanden. Danske Marcel Zyskind er fotograf på den svensk/tysk/danske koproduktion, der har forventet biografpremiere den 8. maj.

Den tredje film TrustNordisk har i konkurrence er den tysk/danske "Storm", der behandler krigsforbrydelserne i Ex-Jugoslavien og de efterfølgende retslige opgør. Det politiske drama er instrueret af Hans-Christian Schmid, og Jesper Christensen og Bent Mejding er på rollelisten. Det er fjerde gang, at Schmid har en film i festivalens hovedkonkurrence. Både "Mammut" og "Storm" er koproduceret af Zentropa.

Uden for program viser TrustNordisk bl.a. en promo af det amerikanske remake af "Kærlighed ved første hik". "Love at First Hiccup" er produceret af Reiner Grasten selv, der også står bag alle Anja & Viktor-filmene.

Rygterne siger også, at Lars von Trier vil vise lidt fra sin næste film, "Antichrist", som har Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg i hovedrollerne. Visningen er ikke bekræftet.

Læs mere om Berlinalen på www.dfi.dk/berlin

[Foto: Mike Kollöffel, fra "Lille Soldat"]