Turist bliver Sveriges Oscarkandidat

OSCAR. Ruben Östlunds svensk/danske koproduktion "Turist" er blevet indstillet til en Oscarnominering.

"Turist" der er produceret af svenske Plattform Produktion i koproduktion med danske Coproduction Office bliver svenskernes bud på "Bedste ikke-engelsksprogede film" ved den kommende Oscaruddeling.

Filmen er instrueret af Ruben Östlund og havde sin verdenspremiere i Cannes i maj, hvor den modtog Juryens Pris i det officielle sideprogram Un Certain Regard. Den er siden blevet solgt til over 40 lande og vises i denne uge i Special Presentations programmet på Toronto International Film Festival.

"Turist" handler om en svensk kernefamilie, hvis skiferie med ét slag bliver mindre idyllisk, da de overraskes af en lavine. Alle slipper uskadt fra hændelsen, men i de kritiske sekunder viser det sig, at familiefaren er sig selv nærmest, og hans reaktion truer nu med at knuse tilliden mellem ham og familien.

Den 15. januar offentliggøres det, om Oscarjuryen nominerer "Turist" til en Oscar. Her får vi også svar på, om Danmarks indstillede film – som udpeges den 18. september – kommer i spil til statuetten.

"Turist", der også figurerer under den internationale titel "Force Majeure", er koproduceret af Katja Adomeit for danske Coproduction Office og klippet af danske Jacob Schulsinger, som tidligere har klippet for Östlund og vores egen Lars von Trier.