TV 2 – 25 år

JUBILÆUM. Det Danske Filminstitut ønsker TV 2 tillykke med de 25 år.

Sover Dolly på ryggen? / Klassefesten / Oldboys / Sorte kugler / Marie Krøyer / Headhunter / Julefrokosten / Frihed på prøve / Storm / Olsen-Banden på de bonede gulve / Klovn / Ronal Barbaren / Submarino / En familie / Hvidsten Gruppen / Dansen / Superclásico / Camping / Kandidaten / Det som ingen ved / ID:A / Drømmen

Dette er nogle af de mange TV 2-støttede spillefilm, det danske publikum har kunnet glæde sig over gennem de seneste år, først i biografen og senere på TV 2's egen flade. 60 millioner kr. støtter kanalen dansk film med årligt.

"Med sin store, brede forankring har TV 2 bidraget til at bringe dansk film ud til millioner af borgere gennem årene. Både film, der klarede sig fremragende i biograferne, og film, der ikke fandt det store publikum dér, har på TV 2 nået imponerende seertal," siger Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut..

"Også dansk dokumentarfilm har haft stor glæde af TV 2. Titler som 'Armadillo', 'Mercy Mercy – Adoptionens pris' og 'Bandekrigerne' har banket sig ind i danskernes bevidsthed, efter at tv-kanalen har præsenteret og udfoldet dem på hele tv-fladen.

TV 2 har gennem de seneste år profileret sig med store fiktionsserier som 'Dicte' og 'Rita' og også på det område udfordret de andre tv-kanaler. Det Danske Filminstitut ønsker TV 2 et stort tillykke med de 25 år, og vi glæder os til et fortsat godt samarbejde."